Locale Altele
Miercuri, 28 Octombrie 2020
Mie, 28 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Recital la comemorarea Revoluției Maghiare din 1956
Trupa Harag Gyorgy  - Luni, 21 Noiembrie 2016

Artiștii invitați din Ungaria comemorează pe data de 26 noiembrie, începând cu ora 18.00 aniversarea a 60 de ani de la revoluția din 1956, eveniment ce va avea loc în sala studio Ács Alajos a Teatrului de Nord Satu Mare.

În cadrul recitalului redactat de poetul Rózsássy Barbara, laureat al premiului  József Attila, evoluează actorii Tallián Mariann și Lázár Balázs.

Materialul spectacolului cuprinde o culegere a operelor poeților reținuți în închisoarea din Vác, completat cu două poezii ale lui Vörösmarty Mihály care contribuie la sublinierea mesajului, anume, eterna dorință a omului pentru libertate.

Acești poeți deținuți vor alcătui, mai târziu, grupul poeților martiri. Printre aceștia se numără Gérecz Attila, Tollas Tibor, Kárpáti Kamill, Szatmáry György, Béri Géza, Tóth Bálint.

În memoria deținuților, de odinioară, viața era o luptă în umbra muncii forțate și a spânzurătorii, în care, însă, s-a desfășurat o desăvârșită activitate literară.

Bilete pentru spectacol se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea, de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta telefonic, 0261-712106, sau prin email szervezes@harag.eu.

Tags: recital  comemorare  revolutie 1956  
691 vizite
Distribuie pe