Locale Altele
Miercuri, 27 Mai 2020
Mie, 27 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Dor de Eminescu”, la sediul Asociației de Pensionari din Carei
Centrul Cultural Carei  - Joi, 12 Ianuarie 2017

La sediul Asociației de Pensionari „Castelanii Seniori 2015” a avut loc joi evenimentul cultural-artistic „Dor de Eminescu” dedicat Zilei Culturii Naționale.


Manifestarea a fost organizată în parteneriat cu Biblioteca Municipală Carei. Au participat elevii clasei a II-a A și a IV-a A însoțiți de învățătoarele Elena Sfîra și Elena Lascovici, invitați din partea Asociației de Pensionari au fost Gatner Vasile, președintele asociației, Leitan Maria, secretar, și, alți membrii ai Asociației.     


Evenimentul a fost deschis de Maria Leitan care a rostit un emoționant discurs: „Dragi elevi, voi sunteți musafirii noștri. A îmbătrâni este un privilegiu dat de divinitate pentru că, vedeți, nu toți ajung la vârste înaintate. Dar noi, care vă putem fi bunici sau rudenii, v-am netezit drumul în viață, de aceea trebuie să neasigurați întreaga voastră prețuire. Noi suntem sprijinul vostru solid și nu cerem mult, nu cerem decât să ne prețuiți.” 

A urmat apoi o prezentare a biografiei poetului Mihai Eminescu realizată de Corina Nuna, bibliotecar-șef secție la Biblioteca Municipală Carei. Despre lirica poetului a spus câteva cuvinte Irina Mastan educatoare și membră a asociației.

Chiar dacă sunt mici ca vârstă, elevii s-au dovedit cunoscători ai poeziei eminesciene pusă în acorduri muzicale și au cântat „O rămâi”, ,,La steaua” și „Pe lângă plopii fără soț”.     


Evenimentul s-a constituit un arc peste timp în care două generații au cântatși au recitat din creația poetică a celui care este considerat poetul nostru național, Mihai Eminescu.

Tags: dor de eminescu  eveniment cultural  carei  
620 vizite
Distribuie pe