Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Ziua Unirii Principatelor a fost sărbătorită la Carei
Centrul Cultural Carei  - Miercuri, 25 Ianuarie 2017

Evenimentele organizate la Carei, cu ocazia împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, s-au încheiat miercuri, 25 ianuarie2017, la ora 11.00 la Castelul Károlyi în sala de simpozioane, cu prezentarea „Înfăptuirea Unirii Prinicipatelor Române”, susținută de muzeograful Mihai Andrei Mocan.

Adrian Ștefănuți a deschis evenimentul, menționând importanța acestei sărbători pentru români, mai apoi muzeograful Mihai Andrei Mocan a prezentat detalii istorice despre evenimentul din 1859, despre premisele înfăptuirii, dar și despre personalitățile cheie care au avut o contribuție majoră la realizarea acestuia.

La manifestare au participat clasa a VIII-a B de la Școala Gimnazială nr. 3, alături de profesoara de istorie Cosmina Chiorean și clasele a XI-a D și a XII-a A de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, alături de profesoara de istorie Rodica Blideran.       

După prezentare, elevii au vizitat și expozițiade fotografie intitulată „Unirea Principatelor Române în imagini”, realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural„Gróf Károlyi”.   Expoziția  poate fi vizitată timp de o săptămână, conform programului Muzeului Municipal din Carei.

    

Tags: mica unire  carei  
1129 vizite
Distribuie pe