Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Debut editorial și schimb de carte la Biblioteca Județeană
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Marti, 13 Iunie 2017

Biblioteca Județeană Satu Mare și Editura Citadela organizează miercuri, 14 iunie, evenimentul de lansare a romanului de debut „Annie în Lumea Dragonilor”, apărut sub semnătura adolescentei Oana Văsuț.

Evenimentul se va derula în Sala Multimedia, cu începere de la ora 1400, în prezența tinerei autoare, și va beneficia de aprecierile d-nei Nicoleta Câmpian, prof. de Limba și literatura română, și ale d-lui Aurel Pop, editorul cărții și director al Editurii Citadela. Moderatoarea evenimentului va fi d-na Lacrima Istrăuan, managerul instituției gazdă.

La eveniment sunt invitați să participe oficialități ale județului și ale municipiului, dascăli, prieteni, colegi și membrii familiei Oanei Văsuț, bibliotecari din bibliotecile școlare și centrele de cercetare și documentare, inspectori de învățământ preuniversitar și jurnaliști.

Oana Văsuț a absolvit de curând școala gimnazială. Timp de opt ani, ea a fost elevă a Școlii „Ion Creangă”, unde s-a remarcat prin rezultate deosebite la învățătură și o conduită ireproșabilă. Anul acesta a obținut o mențiune la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română și Premiul III la Concursul Județean „Ioan Slavici – clasicul moralist”. A obținut, de asemenea, Premiul I la concursul „Eu iubesc biblioteca” secțiunea „Povestiri digitale”, organizat de Biblioteca Județeană Satu Mare.

A debutat anul acesta în revista „Mărturii culturale”, unde i-au fost publicate primele două capitole din romanul „Annie în Lumea Dragonilor.”

„Cea mai mare pasiune a Oanei este literatura. Este un cititor conștiincios și entuziasmat, gata oricând să evadeze în lumea fascinantă a cărții. Nu e de mirare că tânăra cititoare a dorit să construiască propriul ei univers și astfel a luat naștere primul său roman, „Annie în Lumea Dragonilor.” Să fie oare eroina principală un alter-ego al autoarei? Tot ce este posibil, căci adolescenta Annie, ca noi toți, de altfel, tânjește după stropul acela de magie de care avem nevoie cu toții. Romanul Oanei Văsuț este populat de fel de fel de personaje fantastice - de la inorogi la dragoni și oameni de sticlă - care se încleștează în eterna luptă dintre bine și rău.”, a declarat prof. Nicoleta Câmpian.

Printre pasiunile sale se numără și desenul, drept dovadă ilustrațiile - creații proprii - pe care autoarea le-a inserat în povestire cu scopul de a evidenția momentele cheie ale narațiunii.

Citește și dă mai departe la schimb de carte

Tot miercuri, 14 iunie, în intervalul orar 13.00 – 15.00, Biblioteca Județeană Satu Mare îi invită pe sătmăreni la a treia acțiune de schimb de carte din acest an. Sub genericul „Citește și dă mai departe la schimb de carte”, evenimentul se va derula la Sediul central, în fața Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”, la Filiala nr. 1 de pe Strada Brândușa nr. 17 și la Filiala nr. 2 „Lucian Blaga” de pe Bulevardul Independenței nr. 42-44.

Sătmărenii care vor să se alăture acestui eveniment, vor avea posibilitatea de a-și alege de pe standuri cărțile dorite în vederea completării bibliotecii personale, și de a lăsa alte cărți, în schimb.

Pe parcursul anului 2017 vor mai fi organizate astfel de acțiuni, în fiecare lună calendaristică, până în luna octombrie, inclusiv.

 

Tags: lansare carte  oasa vasut  schimb de carte  
2365 vizite
Distribuie pe