Locale Altele
Marti, 20 Octombrie 2020
Marti, 20 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O săptămână de Zilele Maghiare Partium, la sfârșit de August
PMN  - Miercuri, 5 Iulie 2017

Liderul legendarei formații rock Omega, Kobor Janos, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o împreună cu organizatorii, că ediția din acest an a Zilelor Maghiare Partium se va desfășura la Satu Mare în perioada 20 – 27 august. ”Planifică-ți vara în așa fel încât să fii acasă de Partium!” – a îndemnat Kobor Janos.

Organizatorul principal Stier Peter a declarat că pentru buna desfășurare a acestei ediții muncesc aproape 100 de organizatori și voluntari, evenimentul urmează să se desfășoare în patru locații, iar pe durata celor opt zile, cei peste 70.000 de vizitatori sunt așteptați cu 22 de concerte și diverse spectacole de teatru.

Președintele Fundației Identitas, co-organizatorul evenimentului, Szőcs Péter, a vorbit despre faptul că Zilele Maghiare Partium acordă importanță nu doar concertelor, ci și unor evenimente culturale. În ultimii 16 ani, în programul evenimentului au fost incluse 113 spectacole de teatru, expuneri cu tematică istorică, respectiv expoziții. Aceste evenimente vor fi încurajate și pe viitor de Fundația Identitas. Szőcs Péter a subliant, de asemenea, faptul că acest an este anul Sfântului Ladislau, o comemorare care va primi o importanță deosebită în cadrul evenimentului.

Zilele Maghiare Partium, pe lângă faptul că aduc momente de delectare pe timpul verii, prezintă importanță șidin punct de vedere al turismul local, a menționat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor. Evenimentul este dedicat nu doar sătmărenilor, căci, după cum arată experiențele precedente, pe perioada desfășurării ei sosesc la Satu Mare din ce în ce mai mulți vizitatori. În opinia primarului, Zilele Maghiare Partium se desfășoară sub semnul multiculturalității, fiind o manifestare dedicată tuturor locuitorilor municipiului, dat fiind faptul că, pe lângă comunitatea maghiară, sunt pregătite evenimente și comunităților române și germane.

Stier Péter a menționat că și în acest an va fi amplasată o scenă pe strada 1 Decembrie, care va asigura locație concertelor desfășurate pe toată durata săptămânii. Turnul Pompierilor și parcul din jurul acestuia vor găzdui evenimentele destinate copiilor și adolescenților, Grădina Romei va găzdui evenimentele tradiționale, iar Centrul Nou al orașului va fi rezervat concertelor.

Despre program se știe încă foarte puțin. Au fost menționate doar câteva nume ca celebra actriță Eszenyi Enikő sau formația Ocho Macho, iar punctul culminant urmează să fie concertul legendarei formații Omega. 

Tags: zile  maghiare  partium  
2450 vizite
Distribuie pe