Locale Altele
Marti, 21 Ianuarie 2020
Marti, 21 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festivalul Folclorului Codrenesc de la Oțeloaia
Centrul de Creație Satu Mare  - Duminica, 20 August 2017

Tradiția reînvie în mirificul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generații. În fiecare an, la sfârșitul verii, Festivalul Codrenesc de la Oțeloaia, un adevărat nestemat pe harta folclorică a județului nostru, aduce în atenția sătmărenilor, în primul rând, tradiții și obiceiuri străvechi.

Cea de-a 61-a ediție a Festivalului Portului, Cântecului și Jocului Codrenesc ”Oțeloaia” s-a desfășurat duminică, 20 august. La eveniment au luat cuvântul președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, managerul Centrului de Creație, Robert Laszlo, primarul Comunei Homoroade, Andreica Simion, precum și alte oficialități. 

Festivalul Portului, Cântecului și Jocului Codrenesc de la Oțeloaia, o adevărată nestemată pe harta folclorică a județului nostru, este de altfel cel mai vechi festival din județul Satu Mare, eveniment care se organizează încă din anul 1957.

Spectacolul susținut de interpreți, ansambluri folclorice și grupuri de dansatori a avut loc pe scena amplasată pe lacul din pădurea Oțeloaia.

În program au fost: Grupul folcloric ,, Homoroade’’; Ansamblul folcloric ,,Cununița’’ și ,,Cununița Năzdrăvană’’ Leontina Dorca și Maria Carmen Sas; Malvina Madar Iederan și Dănțăușii din Soconzel și Cuța; Mugurașii Codrului din Giorocuta; Marian Buzilă; Ansamblul Folcloric al Județului ,,Doruri Sătmărene’’ – Silvia Șuth, Teodora Bota și Darius Câmpean; Romina Sârbe și Cristian Totpati; Ansamblul Folcloric „Codrișorul” de la Palatul Copiilor Satu Mare; Angela Buciu; Ansamblul Folcloric ,,Ceatăra’’ din Carei și Ana Holdiș Pop; Ansamblul Folcloric „Florile Tărnii”; Ansamblul Codrișorul din Asuajul de Sus.

Tags: festival  codrenesc  oteloaia  
954 vizite
Distribuie pe