Locale Altele
Marti, 21 Ianuarie 2020
Marti, 21 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ansamblul Folcloric al Județului, la Festivalul Internațional de Cultură și Artă de la Cracovia
Centrul de Creație Satu Mare  - Joi, 24 August 2017

În perioada 21-23 august 2017 o delegație de la Satu Mare formată din managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Robert Laszlo, cantautorul de muzică folk George Negrea- consultant artistic al instituției și membrii Ansambului Folcloric al Județului Satu Mare „ Doruri Sătmărene”, conduși de Marian Sima, au participat la Cracovia, Polonia la „ Festivalul Internațional de Cultură și Artă”, care s-a desfășurat în piața centrală din celebrul oraș polonez.


La deschiderea oficială a evenimentului au luat parte: ambasadorul României în Polonia - Ovidiu Dranga;  președintele Consiliului local Cracovia - Józef Spiszak; Jaroslaw Szlachetka deputat și membru al parlamentului din Polonia; președintele asociației Româno - Poloneză - Ignat Timar; vicepreședintele asociației - Mihai Sowa; managerul Centrului de Creație Satu Mare Robert Laszlo, primarul orașului Beclean Nicolae Moldovan precum și alte oficialități locale.

Acest festival se află la a 41-a ediție. Au participat ansambluri din mai multe țări printre care: Slovacia, Cehia, Ungaria și Ucraina iar România este prima dată când are reprezentanți al acest eveniment important.   


Ansamblul Județului „Doruri Sătmărene“ a fost la înălțime, impresionând publicul prezent în număr mare. Dansatorii și soliștii vocali au prezentat diferitele dansuri și cântece din zona Codrului și Țara Oașului. Cel mai apreciat moment a fost „Jocul codrenesc”.


Și folkistul sătmărean George Negrea, a fost apreciat pe scena din Cracovia. Acesta a cântat melodii românești cunoscute în Polonia, dar și cântece în limba poloneză. Melodia „Țara din noi” a avut un impact pentru românii care locuiesc în polonia, ambasadorul României Ovidiu Dranga ascultând cu drag și dor de țară acest cântec.

Pentru public a fost o mare oportunitate de a învăța muzica, dansurile și tradițiile din diferite regiuni ale țării și pentru a lua contact cu România.


De asemenea, în cadrul programului au mai fost prezenți și Asamblul Folcloric„Someșul“ din Beclean din județul Bistrita-Nasăud.

 

Tags: ansamblu folcloric  doruri satmarene  cracovia  
411 vizite
Distribuie pe