Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2018
Vin, 23 Feb 2018
Teatrul de Păpuși Brighella a obținut două premii la FuxFeszt
Trupa Harag Gyorgy  - Marti, 10 Octombrie 2017

În perioada 2-7 octombrie a avut loc cea de-a treia ediție a Festivalului de Teatru de Păpuși FuxFeszt organizat la Oradea.

Pe durata celor șase zile ale festivalului au evoluat la Oradea 17 trupe cu 27 de spectacole.

Pe lângă reprezentațiile artistice, membrii trupelor invitate au putut participa la mese rotunde de specialitate și workshop-uri, evenimente auxiliare introduse din acest an pentru a oferi o șansă păpușarilor de a se cunoaște mai bine pe plan profesional, respectiv studenților care se vor iniția în această profesie.

Pe lângă cele șase trupe profesioniste de teatru de păpuși din Ardeal (Teatrul de Păpuși Brighella din Satu Mare, Teatrul de Păpuși Puck din Cluj-Napoca, Teatrul Ariel din Târgu Mureș, Teatrul de Păpuși Cimborák din Sfântu Gheorghe, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara, Trupa Lilliput din Oradea), la această ediție au fost invitați și Teatrul de Păpuși Vojtina din Debrețin, MárkusZínház din Pécs, Led Puppets din Ungaria, teatrul de păpuși din Serbia și Slovacia și Teatrul de Păpuși Vaskakas din Győr.

La fel ca în cazul edițiilor precedente, evenimentul s-a anunțat și în acest an ca fiind un festival competitiv, fiecare trupă având posibilitatea de a se înscrie sau nu în competiție. Juriul de specialitate a fost alcătuit din Kozsik Ildikó - regizor, Maria Mierluț – actor, regizor și Vadas László regizor.

Teatrul de Păpuși Brighella a evoluat în cadrul festivalului pe data de 3 octombrie, cu spectacolul „Întâmplări despre castron și lingură” în regia lui Schneider Jankó.

Echipa de realizatori, păpușarii Bandura Emese, Bandura Tibor, Nagy Anikó și Nagy Tamás, respectiv Schneider Jankó, regia artistic, scenograf, Bartal Kiss Rita, scenografia, marionete, Nagy Viktória Éva, scenariu, Czapp Ferenc, compozitor, au obținut cele mai importante două premii acordate participanților din categoria concurs, anume premiul pentru cel mai bun spectacol și premiul cadrelor didactice.

În cursul acestei luni, păpușarii sătmăreni urmează să participe la un alt festival destinat teatrelor de păpuși, anume Festivalul Puck.

 

Tags: premii  festival  fuxfeszt  
176 vizite
Distribuie pe

Felician Pop își lansează volumul „Țipătul cenușii”
Miercuri, 21 Februarie 2018
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Muzeul Județean și Cenaclul „Cronograf”, organizează vineri 23 februarie de la ora 13:00 în Sala Festivă a Muzeului...   continuare

„Following Brancusi”, ritm și dans
Marti, 20 Februarie 2018
Vineri, 23 februarie la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare, str. Ștefan cel Mare nr. 18 va avea loc evenimentul ”Following Brancusi”. De la ora 12.00 va avea loc un workshop cu participarea sculptorilor: : Radu Ciobanu, Alexandru Ciobotariu, Dan Daniel, Felix Deac, Edward Herczeg...   continuare

Consilierul județean Adrian Cozma propune: Bibliotecă Județeană nouă la Satu Mare!
Luni, 19 Februarie 2018
Consilierul județean Adrian Cozma, cel care a demascat achiziția dubioasă de mașini Skoda full-option...   continuare

Membrii Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare au expus la Castelul Karolyi
Luni, 19 Februarie 2018
Duminică, 18 februarie 2018, de la ora 12.30 în Sala de expoziții de la parterul Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției...   continuare

Concert simfonic „W.A. Mozart”, la Filarmonica „Dinu Lipatti”
Luni, 19 Februarie 2018
Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” va găzdui, vineri, 23 februarie, concertul simfonic „W.A. Mozart” susținut de dirijorul Shinya Ozaki și solista la pian, Izabela Voropciuc. În program:   continuare