Locale Altele
Luni, 19 Martie 2018
Luni, 19 Mar 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a încheiat a doua ediție a Festivalului Regional de Teatru pentru tineri
Centrul Cultural Carei  - Luni, 13 Noiembrie 2017

În perioada 9 – 11 noiembrie 2017, la Teatrul Municipal din Carei și Castelul Károlyi s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Festivalului Regional de Teatru pentru tineri „Zilele Teatrului Tânăr”.


Timp de 3 zile, elevi de gimnaziu, liceu și nu numai, au încercat să impresioneze publicul prin talentul și energia specifice vârstei.

Evenimentula avut deschiderea oficială în după amiaza zilei de joi, 9 noiembrie 2017, în Sala Cavalerilor a castelului Károlyi din Carei, tot acolo desfășurându-se și primul spectacol din cadrul festivalului, „Școală ludică” al trupei Teatrul Ararat din Baia Mare.


La deschiderea oficială au luat cuvântul organizatorii, Adrian Ștefănuți și Szolomájer Tímea și directorul Centrului Cultural Carei, Szűcs József.

Cea de-a doua ediție a festivalului de teatru a găzduit la Carei nu mai puțin de 140 de participanți din România și Ungaria, adicădouăsprezece trupe de teatru amator care au prezentat treisprezece spectacole, trupe sosite din județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Mureș, Bihor și din orașele Nyírbátor și Debrecen din țara vecină:  Trupa de teatru Berekenye de la LiceulTehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei, Trupa fără nume de la Liceul Teoretic Carei, ARTTIS – Trupa „Iosif Ahmed” din Satu Mare, Trupa „Trupa Noastră” de la Palatul Copiilor din Oradea, Trupa Re-Open Theater din Beiuş, Trupa Teatrul Ararat din Baia Mare, Trupa „Lenszirom Színház” din Nyírbátor(Ungaria), Trupa „F.A.U.S.T.” din Zalău, Trupa „Abakusz Színjátszó Kör” din Debrecen (Ungaria), Trupa Refi Színpad dinTârgu-Mureș, Trupa TincArt din Tinca, Trupa „Tragikus Komikusok”din Porumbești.


În cadrul festivalului au fost prezentate spectacole de teatru înlimbile română și maghiară de diverse genuri: comedie, dramă,tragicomedie, teatru de improvizație.

Evenimentul s-a încheiat cu o lecție deschisă prezentată de trupa Dömik,a Centrului Cultural Carei, coordonată de Szolomájer Tímea.


Festivitatea de încheiere a avut loc sâmbătă seara, în sala Teatrului Municipal din Carei, participanții primind o serie de diplome speciale pentru modul în care s-au prezenat pe scenă.

Au fost oferite și patru trofee: pentru cel mai bun actor în rolprincipal feminin și masculin, respectiv pentru cel mai bun actor înrol secundar, feminin și masculin.

Festivalulnu a avut caracter de concurs, însă organizatorii, alături de juriul format din actorii Fándly Csaba (Teatrul din Kaposvár,Ungaria), Székely Tibor (Teatrul de Nord Satu Mare, secția română) și doamna Corina Nuna, director al Bibliotecii Municipale Carei, a udorit să încurajeze tinerele talente prin distincțiile oferite.


Aceștia au oferit următoarele premii:

Premiul pentru cel mai bun spectacol – temă abordată - „Artă pentruartă” – Trupa „Teatrul Ararat”din Baia Mare

Premiul pentru „cel mai profund” spectacol – Trupa Arttis - „Iosif Ahmed” din Satu Mare

Premiu pentru cea mai liberă adaptare – Trupa Re-Open Theater din Beiuş

Premiul pentru cea mai bună regie - Trupa „F.A.U.S.T.” din Zalău

Premiul pentru cea mai comică scenetă - Trupa fără nume de la LiceulTeoretic Carei

Premiul pentru cel mai bun debut în lumea teatrului - Trupa „TrupaNoastră” de la Palatul Copiilor din Oradea

Premiul pentru cea mai bună oglindire a societății - Trupa TincArt dinTinca

Premiul pentru cel mai bun spectacol cu tematică socială - Trupa „TragikusKomikusok” din Porumbești

Premiul pentru spectacolul jucat „cel mai din suflet” - Trupa „RefiSzínpad” din Târgu-Mureș

Premiul pentru cea mai bună adaptare - Trupa de teatru Berekenye de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei

Premiul pentru cea mai bună adaptare după o temă istorică – Trupa„Lenszirom Színház” din Nyírbátor (Ungaria)

Premiul pentru cei mai talentați juniori - Trupa mică a „AbakuszSzínjátszó Kör” din Debrecen (Ungaria)

Premiul pentru cea mai inspirată abortare comică - Trupa mare a „Abakusz Színjátszó Kör” din Debrecen (Ungaria).

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal feminin: SzépEvelin (Trupa „Lenszirom Színház” dinNyírbátor (Ungaria))

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal masculin: Darius Popa (Trupa Arttis - „Iosif Ahmed” din Satu Mare)

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar feminin: Roxana Câmpean (Trupa„F.A.U.S.T.” din Zalău)

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar masculin: Mészáros Dávid (Trupa „Refi Színpad” dinTârgu-Mureș)

Evenimentul a fost organizat de Direcția de Cultură a Municipiului Careiși Centrul Cultural Carei, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Carei.


Organizatorii aduc mulțumiri partenerilor: Muzeul Municipal Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, Alconor Company, Ardealul, L"Art Hotel, Cofetăria Reitler, Motel VrajaViilor, Polipol Mobila, Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu” Carei, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3, partenerilor media, colegilor de la Centrul cultural, voluntarilor, publicului și tuturor celor implicați în buna desfășurare a evenimentului.

 

 

Tags: festival teatru  tineri  editia 2  carei  
140 vizite
Distribuie pe

Sătmărenii sunt așteptați la preselecții X Factor, la Oradea
Luni, 19 Martie 2018
Caravana X Factor ajunge în acest an, pentru prima dată, la Oradea, în 27 aprilie, ora 9.00 la Hotel Nevis, unde sunt așteptați la preselecții și sătmărenii cu talente muzicale. De-a lungul timpului, judetele din Nord-Vestul României au fost reprezentate cu succes de concurenti precum Natalia Selegean, Bogdan Bratiș, Florena Ticu Sandro sau Anita Mihăieș.   continuare

Teatrul de Nord reia joi spectacolul ”Almost, Maine”
Luni, 19 Martie 2018
Vă invităm joi 22 martie 2018, de la ora 19.00 în Sala Mare a Teatrului de Nord, la spectacolul ”Almost, Maine” de John Cariani, regia Theo Marton, scenografia Bogdan Spătaru. Din distribuție fac parte actorii: Ciprian Vultur, Stelian Roșian...   continuare

Expoziție dedicată Zilei Naționale a Irlandei, la Castelul din Carei
Vineri, 16 Martie 2018
Direcția de Cultură a Municipiului Carei continuă proiectul intitulat „Zile Naționale ale țărilor U.E.”, relansat în 16 februarie anul acesta și având ca temă „Capitale europene”, care are ca scop cunoașterea și promovarea valorilor culturale și turistice ale țărilor membre din Uniunea Europeană.   continuare

Poetul național ucrainean Taras Sevcenko, omagiat la Satu Mare
Vineri, 16 Martie 2018
Deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, și directorul Cancelariei prefectului, Cecilia Marinescu, au participat vineri...   continuare

Concert al polonezilor de la Freeborn Brothers la Satu Mare
Joi, 15 Martie 2018
Concert Freeborn Brothers (Rzseszów, Polonia), sâmbătă, 17 martie 2018, ora 20.00 la Club Poesis. Muzica live în combinație cu un teatru nebun și un circ ciudat, aceasta este prima impresie pe care ți-o lasă Freeborn Brothers! Dar nu!   continuare