Locale Altele
Marti, 28 Noiembrie 2023
Marti, 28 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cu Vasile Lucaciu, spre Unirea cea Mare, la Biblioteca Județeană
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Vineri, 24 Noiembrie 2017

Biblioteca Județeană Satu Mare, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Protopopiatul Romano-Catolic Român Satu Mare, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul de Nord, Asociația SAVO–Scrieri ale vechiului oraș, Asociația Civică „Tempora”, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”–filiala Satu Mare și Asociația Județeană a Pensionarilor Satu Mare organizează evenimentul „Cu Vasile Lucaciu, spre Unirea cea Mare”.

Evenimentul se va derula luni, 27 noiembrie, cu începere de la ora 1400, în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Județene Satu Mare și este organizat cu scopul de a comemora 95 de ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui dr. Vasile Lucaciu (1852-1922) și pentru a marca Ziua Națională a României.

În acest context, agenda evenimentului cuprinde intonarea Imnului de Stat al României, în interpretarea Ștefaniei Hotca, elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare; cuvinte de salut din partea oficialităților și organizatorilor; alocuțiuni cu privire la viața și activitatea părintelui dr. Vasile Lucaciu și la însemnătatea momentului istoric de la 1 Decembrie 1918; lansarea numărului 18 al Revistei „Signet”, consacrat părintelui dr. Vasile Lucaciu și lansarea volumului antologic „Părintele dr. Vasile Lucaciu în Revista sătmăreană Eroii Neamului”.

Program literar-artistic susținut de Grupul folk „Galla” de la Colegiului Național „Mihai Eminescu”, coordonat de d-na prof. Carmen Bratosin; dl. Dorel Iurcenco, regizor tehnic la Teatrul de Nord Satu Mare și Corul Asociației Județene a Pensionarilor din Satu Mare, dirijat de d-na prof. Livia Haidu.

Cu acest prilej, Biblioteca Județeană Satu Mare va edita și distribui participanților un pliant biografic, dedicat lui Vasile Lucaciu; Asociația SAVO va distribui nr. 18 al Revistei „Signet”, dedicat în întregime părintelui dr. Vasile Lucaciu; Asociația Civică „Tempora” și Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”–filiala Satu Mare vor oferi volumul antologic „Părintele dr. Vasile Lucaciu în Revista sătmăreană Eroii Neamului”, editat cu această ocazie. Prin generozitatea Consiliului Județean Satu Mare, participanții la eveniment vor primi cocarde și stegulețe tricolore.

În paralel, se vor organiza două expoziții, una foto-documentară, cuprinzând documente inedite legate de viața și activitatea părintelui dr. Vasile Lucaciu, deținute de Asociația SAVO și o expoziție tematică ce va pune în lumină cărți și alte publicații deținute de Biblioteca Județeană Satu Mare, referitoare la personalitatea comemorată și la făurirea României Mari.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanții administrației publice locale și județene, oameni de cultură, scriitori și jurnaliști, managerii și directorii instituțiilor de cultură, precum și publicul larg.

Tags: ziua nationala  biblioteca  eveniment  
1445 vizite
Distribuie pe