Locale Altele
Duminica, 5 Iulie 2020
Dum, 5 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Doi sătmăreni au devenit membrii Asociației Naționale de Folclor
Centrul de Creație Satu Mare  - Luni, 11 Decembrie 2017

În data de 9 decembrie la Bistrița au fost prezenți conducătorii de ansambluri folclorice din toate zonele etnografice ale țării, membre ale Asociației Naționale de Folclor, parte a Uniunii Mondiale de Folclor (IGF). Județul Satu Mare a fost reprezentat de Robert Laszlo, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și Marian Sima, coregraful Ansamblului Folcloric al Județului „Doruri Sătmăre”.

În acest cadru, prof. dr. Dorel Cosma, preşedintele IGF, a prezentat agenda culturală și proiectele culturale pentru anul 2018.  

De asemenea, s-a făcut o analiză a activităţii culturale din 2017, an în care Asociaţia Naţională de Folclor a reprezentat România la evenimente importante pe plan mondial, și s-au prezentat noii membri ai Asociației.

Robert Laszlo, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și Marian Sima, coregraful Ansamblului Folcloric al Județului „Doruri Sătmăre” au devenit noii membri ai Asociației Naționale de Folclor din România.

În cadrul evenimentului, etnologul Menuţ Maximinian a susținut conferinţa „Crăciunul, azi. O perspectivă etnologică”, în prezența publicului avizat.

 

Tags: satmareni  membri  asociatia natioanala  folclor  
525 vizite
Distribuie pe