Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
”Dumnezeu m-a ales să le cânt oamenilor” – interviu cu interpreta de muzică populară Andrada Bârsăuan
Vlad Vasile  - Sambata, 3 Februarie 2018

Andrada Bârsăuan este o interpretă  de muzică populară din Satu Mare, cunoscută și apreciată și în Maramureș pentru cântecele  sale folclorice. 

A absolvit Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, iar în prezent trăiește la Bistrița, unde are planuri de căsătorie cu un celebru saxofonist.

-         De când ați început sa cântați și cine v-a îndrumat spre această artă?

Îmi amintesc cu drag primii mei pași in lumea cântecului, la vârsta de 10 ani, când am început sa activez în ansamblul “Codrisorul” din Satu Mare.  Cântecul a fost mereu prezent în familia mea, bunica mea cânta și ea, iar eu cred ca m-am născut cântând și de atunci întruna cânt.

-         Cum a fost copilăria și ce ați sperat de la viață?

Am avut parte de o copilărie de vis. Părinții mei au știut să îmi lase libertatea necesară, sa ma bucur de orice moment, am gustat din toate, am avut parte de momente petrecute la bunici, dar am știut de mică faptul că viața mea va fi înconjurată de cântec mereu.

-         Puteți  să îmi împărtășiți mai multe detalii despre cariera dumneavoastră muzicală?

În  urmă cu 2 ani  am lansat primul meu album de folclor intitulat “Bade ochi de viorele“, cu care am reușit să pătrund în sufletele oamenilor. Cel mai recent cântec al meu este “Uită-te tată la mine“, un cantec dedicat tatălui meu, pe care l-am scris  împreuna cu viitorul meu soț, Lazar Arman.

-         Cum reușiți să faceți față la atâtea spectacole când aveți un program prea încărcat?

Cred că foarte multă lume îmi adresează aceasta întrebare. Eu cred  că atunci faci ceva cu drag și mult suflet, reușești sa faci față oricărui moment. Am un program foarte încărcat, plin de evenimente și multe deplasări, multe filmări, dar îmi dă Dumnezeu multă putere să aduc oamenilor multă bucurie prin cântec.

-         În timpul liber ce preferati sa faceți, aveți un hobby anume?

In timpul liber , ma întorc acasa la părinții mei, la Satu Mare, acolo unde am crescut și copilărit ...

-         Cu ce personalități din lumea artistica ați colaborat în activitatea muzicală?

Am întâlnit foarte mulți artiști consacrați, de curând am fost prezentă intr-o emisiune de excepție realizată de Văru Sandel alături de Maria Cârneci, Petrică Matu Stoian, Margareta Clipa.

În toți acești ani am întâlnit mulți artiști, care au contribuit  la cariera mea de artist, Petrică Mureșan este sătmăreanul care mi-a dat mereu sfaturi de folos și îi mulțumesc și lista ar putea continua.

-         Când sunteți pe scenă, cum reușiți să treceți peste emoții și să faceți un un adevărat spectacol?

Când sunt pe scenă sunt eu, știu că Dumnezeu m-a ales sa le cânt oamenilor, mi-a dat acest har să alin sufletele oamenilor prin ceea ce transmit. Emoțiile sunt constructive, eu sunt norocoasă, viitorul meu soț îmi este alături mereu, mă susține, mă încurajează și cred că îmi transmite multă putere și ambiție când e alaturi de mine.

Interviu realizat de Vlad Vasile – student la Facultatea de Jurnalism din Baia Mare
11044 vizite
Distribuie pe