Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Teatrul de Păpuși Brighella al Trupei Harag György, în turneu în Ungaria
Trupa Harag Gyorgy  - Marti, 13 Februarie 2018

La finele săptămânii trecute, Teatrul de Păpuși Brighella a întreținut un turneu în Ungaria.


Prima stație a turneului a fost Teatrul de Păpuși Bóbita din Pécs unde, pe data de 10 februarie, păpușarii sătmăreni au evoluat cu spectacolul „Întâmplări despre castron și lingură” în regia lui  Schneider Jankó, un spectacol care a obținut, până în prezent, multe premii, printre care se numără cele de la festivalul FuxFeszt din Oradea și festivalul Puck din Cluj. Distribuția: Nagy Tamás, Nagy Anikó, Bandura Emese și Bandura Tibor, păpuși: Bartal Kiss Rita, dramaturg: Nagy Viktória Éva, compozitor: Czapp Ferenc, regizor tehnic și sufleur: Liegner Zsolt.

Seria evoluțiilor din Ungaria a continuat tot la Pécs cu spectacolul Vilmos și Kormos în regia lui Sramó Gábor. Premiera spectacolului avusese loc în stagiunea 2015/2016 în cafeneaua Music’At Pub din Satu Mare. Distribuția: Nagy Tamás, Orbán Zsolt, Nagy Anikó, Gál Ágnes, Péter Attila Zsolt, decor și costume: Bodor Judit, compozitor: Bogárdi Aliz, regizor tehnic și sufleur: Liegner Zsolt.

Deplasarea de trei zile a păpușarilor s-a încheiat pe data de 11 februarie la Kaposvár cu evoluția în cadrul matineelor BábSzínTér cu spectacolul Întâmplări despre castron și lingură.

Tags: teatru  papusi  turneu  ungaria  
1228 vizite
Distribuie pe