Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Expoziție cu marii scriitori români la Castelul Karolyi din Carei
Castelul Karolyi  - Luni, 23 Aprilie 2018

Direcția de Cultură a municipiului Carei continuă proiectul „Români care au scris istorie”, prin care aduce în fața publicului careian, în fiecare lună, 10 personalități românești din diferite domenii: cultură, artă, sport, muzică, știință, etc.

Expozițiile se găsesc în Sala Cavalerilor din Castelul Károlyi, iar fotografiile sunt însoțite de scurte detalii legate de fiecare personalitate în parte.

Proiectul, desfășurat în cadrul activităților dedicate Centenarului României, va prezenta până în luna decembrie 100 de personalități ale țării noastre, urmând ca fotografiile acestora să fi expuse în aer liber, în cadrul unei expoziții dedicate Zilei Naționale.

Expoziția din luna aprilie, este dedicată marilor scriitori români și a fost prezentată luni, 23 aprilie 2018, dată la care se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții și a drepturilor de autor.

Printre personalitățile din imagini regăsim nume de scriitori reprezentativi pentru literatura românească și universală: Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu, Marin Preda, Camil Petrescu, Nora Iuga sau Mircea Cărtărescu.

Tags: expozitie  scriitori  romani  carei  
962 vizite
Distribuie pe