Locale Altele
Miercuri, 3 Iunie 2020
Mie, 3 Iun 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Marșul cărților, vineri, în centrul municipiului Satu Mare
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Joi, 26 Aprilie 2018

După un lung șir de evenimente culturale și profesionale derulate cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții și a Dreptului de Autor și al Zilei Naționale a Bibliotecrului, Biblioteca Județeană Satu Mare va încheia Săptămâna Națională a Bibliotecilor vineri, 27 aprilie, cu „Marșul cărților”, care se dorește a fi o amplă campanie de coalizare a membrilor comunității în jurul bibliotecii și de promovare a cărții, lecturii și serviciilor oferite de biblioteca publică.

La fel ca toate campaniile de advocacy, și „Marșul cărților” s-a născut pornind de la o problemă identificată la nivelul comunității locale și județene, și anume aceea că Biblioteca Județeană Satu Mare își desfășoară activitatea într-un spațiu închiriat și neconform cu cerințele și standardele unei biblioteci publice moderne. Această realitate le îngrădește bibliotecarilor sătmăreni dorința de a dezvolta colecții de documente într-un mod armonios, de a crește calitatea serviciilor oferite publicului și de a gândi strategii care să permită crearea unor servicii noi, toate în folosul unicului lor stăpân, comunitatea.

Având ca exemplu campania organizată anterior, „Pedalez pentru bibliotecă”, care s-a derulat timp de cinci ediții și care a înregistrat, an de an, sute de participanți, sătmărenii sunt invitați și în acest an să se alăture inițiativei bibliotecarilor și să transmită mesajul că biblioteca este o instituție dinamică și că Satu Mare merită un sediu nou de bibliotecă, demn de Secolul XXI.

 „Toți cei care împătrășesc cu noi convingerea că biblioteca este pentru oameni și unește oameni și că în spatele unei comunități bine informate se află o bibliotecă puternică și bibliotecari devotați profesiei lor, sun așteptați vineri, 27 aprilie, la ora 1300, la Turnul Pompierilor, având cu ei cartea preferată.”, este invitația organizatorilor.

Participanții vor porni cu toții în marș pe următorul traseu: Turnul Pompierilor – Piața Păcii – Strada Ștefan cel Mare – Parcul Central (Statuia dr. Vasile Lucaciu) – Biblioteca Județeană Satu Mare – Consiliul Județean Satu Mare, cu scurte popasuri de lectură, unde vor da citire fragmentelor preferate din cărțile aduse, atât scriitori, cât și oameni obișnuiți, participanți la marș.

Reprezentanții administrației publice locale și județene, managerii și directorii instituțiilor de cultură și ai instituțiilor și organizațiilor partenere, scriitorii, jurnaliștii, dar și sătmărenii care utilizează serviciile bibliotecii, sunt invitați să rostească mesaje de susținere a cauzei pentru care pledează Biblioteca Județeană Satu Mare. Acest moment al campaniei se va derula în Parcul Central, în fața statuii lui Vasile Lucaciu.

„Luați cu voi cartea preferată și buna-dispoziție. De restul, ne ocupăm noi!”–este mesajul organizatorilor și al partenerilor care au pregătit momente de lectură publică, parada majoretelor, întâlnire pe nevăzute cu o carte și flashmob.                   

„Marșul cărților” se derulează cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare; Poliția Locală Satu Mare; ANBPR–filiala Satu Mare; Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare; Colegiul Național „Doamna Stanca”; Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”; Crucea Roșie Satu Mare; Direcția Județeană de Tineret și Sport Satu Mare; Asociația Tinerilor și Studenților Sătmăreni „SamStudia” și Clubul „Crazy Dancers”.

Conducerea și colectivul Bibliotecii Județene Satu Mare transmit mulțuiri pentru implicare, susținere și mobilizare, tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestei campanii, finanțatorilor, partenerilor și sătmărenilor care vor participa la marș.

Tags: mars  carti  satu mare  
684 vizite
Distribuie pe