Locale Altele
Luni, 25 Mai 2020
Luni, 25 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor la Craidorolț
Centrul de Creație Satu Mare  - Duminica, 3 Iunie 2018

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria Comunei Craidorolț, duminică s-a desfășurat la muzeul etnografic din localitatea respectivă cea de-a treia ediție a Festivalului Meșteșugurilor și Tradițiilor.

În deschiderea evenimentului s-a ținut un moment de reculegere pentru Sergiu Stoica - fiu al satului și fost membru al Ansamblului Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”.

Au luat cuvântul: managerul CJCPCT Satu Mare, Robert Laszlo, care din partea primarului comunei Craidorolț, Daniel Balogh a oferit o diplomă IN MEMORIAM Sergiu Stoica familiei acestuia, viceprimarul comunei, Amalia Cociorva, care a înmânat diploma de CETĂȚEAN DE ONOARE al comunei Craidorolț domnului Sorin Avram, precum și Felician Pop, inițiatorul acestui festival.

Programul artistic a fost oferit de Dănțăușii din Soconzel și Cuța, împreună Malvina Madar Iederan, Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”, Ansamblul Folcloric „Codrișorul” al Palatului Copiilor Satu Mare, Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului” din Ardud și Grupul Folcloric Tradițional Moțesc din Marna Nouă.
Neîndoielnic, Muzeul Etnografic al lui Sorin Avram din Craidorolț este unul dintre cele mai bogate și mai spectaculoase din întreg județul nostru. Cu răbdare, sacrificiu și iubire, omul acesta, un împătimit al frumosului și autenticului, a adunat de-a lungul vieții sale acele obiecte care trasează conturul viguros al unui profil identitar inconfundabil.
Din Oaș în Codru, din Maramureș și până pe Someș, există în acest muzeu splendori etnografice cu care ar putea sa se mândrească orice muzeu din România. Un muzeu adevărat, plin de obiecte autentice, adevărate comori izvorâte din sufletul neamului românesc, mărturii peremptorii ale unei civilizații rurale armonioase si echilibrate, dovezi de netăgăduit ale dragostei pentru frumos a unui popor puternic și demn, a transformat-o în credința de căpătâi.

Tags: festival  traditii  mestesuguri  craidorolt  
724 vizite
Distribuie pe