Locale Altele
Miercuri, 27 Mai 2020
Mie, 27 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ansamblul Folcloric ”Doruri Sătmărene” la spectacolul „Glasul Unirii” de la Bistrița
Centrul de Creație Satu Mare  - Duminica, 10 Iunie 2018

Pentru a marca Centenarul Marii Uniri, sâmbătă a avut loc evenimentul „Glasul Unirii,  spectacol – mesaj din Orașul Imnului Național”, în organizarea Primăriei orașului Bistrița, prin Centrul Cultural Municipal.

Alături de numeroase ansambluri folclorice din țară, a participat la acest eveniment și Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”, coordonat de Robert Laszlo – managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, și coregraful Ansamblului – Marian Sima.

În diferite puncte din orașul bistrițean s-au desfășurat minispectacole stradale, după care la Panteonul Bistriței din Piața Unirii a avut loc un moment care să amintească de reuniunea în care delegații Bistriței la Marea Adunare de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 au primit credențialul, mesajul de unire cu țara.

După intonarea Imnului Național la statuia poetului Andrei Mureșanu din Piața Centrală, pe scena de pe pasajul pietonal s-a derulat un moment teatral, apoi mai multe avioane au zburat deasupra centrului orașului, unele lăsând în urmă dâre de fum roșii, galbene și albastre.

Evenimentul a continuat cu un spectacol folcloric, invitată specială fiind Sava Negrean Brudașcu.
Tags: ansamblu  doruri  satmarene  bistrita  
519 vizite
Distribuie pe