Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Lansare de carte „Istoria unei cetăți 1215-1945”
Primăria Ardud  - Joi, 19 Iulie 2018

Primăria și Consiliul local Ardud, Asociația Culturală „Augustin Mircea” au onoarea de a vă invita la lansarea primului volum al monografiei orașului Ardud.

Evenimentul se va desfășura duminică, 22 iulie 2018, începând cu ora 13:30 în Cetatea Ardud.

La lansarea de carte va participa și trupa Nomen Est Omen condusă de către Prof. univ. dr. Mihai Plămădeală din București.

„Cartea soților Berci este un exemplu de reclădire, de înălțare sufletească, de mângâiere, de prietenie, de conviețuire pașnică. Ghidul cetății a ajuns stăpânul ei și tine porțile larg deschise pentru toți cei ce doresc să cunoască istoria. Călătoria în timp nu este numai un coșmar, ci și o blândă aducere aminte a perioadelor de pace și de bună înțelegere. A perioadelor când s-au născut copii, când s-au făcut nunțile și vunul a curs din ulcioare, a umplut paharele pentru închinare și pentru progres.

Citind această lucrare, am descoperit că Ștefan Berci s-a întrecut pe sine. Alături de soția sa Rodica a găsit formula cea mia potrivită de a clădi o lucrare memorabilia. Au broscodit în stele, le-au căutat pe fundul apelor, atunci când apa istoriei a fost liniștită, atunci când apele nu au fost tulburi și stelele s-au putut reflecta în ele…!” Nicoară Mihali

Tags: lansare  carte  ardud  
1179 vizite
Distribuie pe