Locale Altele
Luni, 18 Martie 2019
Luni, 18 Mar 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Întâlnirea anuală a șvabilor sătmăreni, la sfârșitul acestei săptămâni
Florin Răchitan  - Marti, 7 August 2018

Ca în fiecare an, Forumul Democrat German organizează la sfârșitul acestei săptămâni o nouă ediție a Schwabentreffen, întâlnirea șvabilor sătmăreni de pretutindeni.

Este o ocazie plăcută pentru etnicii germani originari din Satu Mare, dar emigrați în ultimele decenii în patria mamă sau împrăștiați în toată lumea să se întâlnească cu cei rămași acasă, în cadrul unor manifestări culturale dedicate lor, la care sunt așteptați să participe și sătmăreni de toate etniile.

Manifestările vor începe sâmbătă, 11 august, la ora 18, în Casa Șvabilor de pe B-dul Vasile Lucaciu din Satu Mare, unde va avea loc lansarea celei de-a doua ediții a cărții despre așezările șvăbești din Comitatul Sătmarului istoric, după care va urma vernisajul expoziției Muzeului Central al Șvabilor Dunăreni din Ulm (Germania), cu tema: ”Sătmarul și șvabii sătmăreni”.

Potrivit tradiției, edițiile anuale ale Schwabentreffen sunt găzduite, pe rând, de câte-o localitate cu populație importantă de etnie germană din județul Satu Mare. În acest an este rândul comunei Cămin să găzduiască principalele manifestări care se vor desfășura în cursul zilei de duminică, 12 august.

Particopanții vor începe ziua cu o slujbă festivă la biserica romano-catolică din localitate, apoi membrii ansamblurilor folclorice șvăbești din întreaga regiune și oaspeții lor din Germania vor defila prin centrul comunei, urmând ca de la ora 13 să contribuie fiecare la spectacolul cultural, în zona unde vor fi amplasate și tarabe cu specialități culinare specifice șvabilor sătmăreni. Ziua se va încheia cu tradiționalul bal șvăbesc.

Tags: schwabentreffen  editie  camin  
1021 vizite
Distribuie pe