Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Expoziție de excepție cu lucrările realizate în tabăra artistică de la Pocspetri din Ungaria
Direcția de Cultură Carei  - Duminica, 12 August 2018

Duminică, la orele amiezii, în Sala de expoziții de la etajul Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției care cuprinde o selecție din lucrările Taberei Internaționale de Creație de Artă Plastică din Pócspetri (Ungaria).

Coordonatorul expoziției a fost artistul Stefan Gnandt. Evenimentul a fost deschis și moderat de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, după care au mai luat cuvântul domnul Tamás György, primarul localității Pócspetri din județul Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria) și coordonatorul taberei de creație, artistul Stefan Gnandt. Printre invitații din Pócspetri au mai fost prezenți Kerékgyártó Tamás, consilier local în Pócspetri, Balogh Béla, director adjunct la Școala din Pócspetri, respectiv Májer Zoltán, pictor.

În cadrul expoziției se regăsește o selecție de 30 de lucrări realizate de cei 14 artiști prezenți în tabără. Artiștii invitați din șase țări (România, Ungaria, Slovacia, Republica Moldova, Germania și Polonia) au fost: Marta Mekker (Germania), Stefan Gnandt (Germania), Marie Olteanu (România), Papp Gábor (România), Angyal – Asloviciu Anikó (România), Miroslaw Pieprzyk (Polonia), Zdzislaw Twardowski (Polonia), Malgorzata Twardzik – Wilk (Polonia), Victoria Cozmolici (Republica Moldova), Drahoslava Zalaiova (Slovacia), Miroslaw Kapovcak (Slovacia), Ágnes Buják (Slovacia), Tímea Golasz (Slovacia), Májer Zoltán (Ungaria).

Expoziția poate fi vizitată timp de două săptămâni conform programului de vizitare a Castelului Károlyi, de marți până duminică, între orele 9.00 și 16.30.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului CAREIFEST și a fost organizat cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei și Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Tags: expozitie  tabara  arta  pocspetri  
1065 vizite
Distribuie pe