Locale Altele
Sambata, 20 Aprilie 2024
Sam, 20 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Formațiile de dans popular german se întâlnesc la „Serbarea Recoltei”
Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam  - Miercuri, 29 August 2018

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam va organiza în perioada 1-2 septembrie, Întâlnirea Ansamblurilor de Dans Popular German intitulată „Serbarea Recoltei”.

La a 22-ea ediţie sunt aşteptate formaţii de dans popular german din Sibiu, Deta, Oradea, Palota, Vişeu de Sus, Carei, Cămin, Sanislău, Beltiug, Ciumeşti, Moftinu Mare şi Satu Mare precum şi Fanfara  din Foieni.

Programul manifestării va începe sâmbătă dimineaţa de la ora 10:00, în sala Wendelin Fuhrmann al Centrului Cultural German – Kulturtreffpunkt (str. V. Lucaciu 9), cu un atelier de dans la care vor participa toţi membrii formaţiilor de dans german din Satu Mare, Deta, Sibiu, Oradea, Palota şi Vişeu de Sus. Tinerii vor învăţa în cadrul atelierului de dans diferite dansuri populare germane.

Sâmbătă, de la ora 14:30, va avea loc deschiderea manifestării urmată de o masă rotundă pe tema „Portul popular şi dansul popular este la modă sau...?” tot în sala Wendelin Fuhrmann.

La ora 16:30 se va desfăşura Parada porturilor populare de la Centrul Cultural German până la parcul central în frunte cu Fanfara  din Foieni  pe ruta str. V. Lucaciu – B-dul Bratianu C.I. – P-ţa Libertatii – Hotel Dacia – Hotel Aurora. La paradă vor participa 200 de tineri în porturi populare.

În parcul central fanfara şi formaţiile de dans vor prezenta un spectacol cultural.

Seara va fi încheiată cu o serată de dans pentru participanţi.

Duminică la ora 10:00 va avea loc o slujbă festivă la biserica Calvaria, celebrată de domnul preot Michael Orbán. Manifestarea se va încheia cu cafeneaua de duminică şi un spectacol cultural în curtea Centrului Cultural German.

Manifestarea este sprijinită de FDGR, Asociaţia Sathmarense și de Fundația Sătmăreană de Cooperare Internațională.

Tags: intalnire  ansambluri  dans popular  serbarea recoltei  
1255 vizite
Distribuie pe