Locale Altele
Marti, 14 Iulie 2020
Marti, 14 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Serbarea Recoltei la șvabii sătmăreni
Florin Răchitan  - Duminica, 2 Septembrie 2018

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni ”Gemeinsam” a organizat în acest week-end o nouă ediție Erntedankfest, adică tradiționala Serbare a Recoltei pentru șvabii sătmăreni, ocazie cu care se întâlnesc fiecare an ansamblurile de dansuri populare germane din județ și din regiunile învecinate.

Programul manifestărilor  a început sâmbătă dimineaţa la Casa Șvabilor de pe Bulevardul Vasile Lucaciu cu un atelier de dans, urmat de o masă rotundă cu tema „Portul popular şi dansul popular este la modă sau...”?

La orele după-amiezii s-a desfășurat tradiționala paradă a portului popular prin centrul municipiului Satu Mare, cu participarea celor 200 membri ai ansamblurilor folclorice din Sibiu, Deta, Oradea, Palota, Vişeu de Sus, Carei, Cămin, Sanislău, Beltiug, Ciumeşti, Moftinu Mare şi Satu Mare, acompaniați de Fanfara  din Foieni.

Ei au prezentat o spectaculoasă demonstrație de dansuri populare în parcul central, iar ziua s-a încheiat cu o serată de dans pentru participanţi.

După slujba festivă de duminică dimineața de la Biserica Calvaria, manifestările au constinuat cu un spectacol cultural în curtea Casei Șvabilor. Ediția din acest an a Erntedankfest a fost sprijinită de Forumul Democrat German, Asociaţia Sathmarense și de Fundația Sătmăreană de Cooperare Internațională.

Tags: serbare  recolta  svabi  
915 vizite
Distribuie pe