Locale Altele
Joi, 29 Octombrie 2020
Joi, 29 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
De Zilele Poesis, Satu Mare este capitala poeziei
Florin Răchitan  - Joi, 20 Septembrie 2018

Continuând tradiţia ce a făcut din Satu Mare o capitală a poeziei în toată perioada postdecembristă, zeci de scriitori din toată ţara, dar şi din Franţa şi din îndepărtata China s-au întâlnit în acest capăt de ţară la o nouă ediţie a Zilelor Poesis.

Deschiderea oficială a manifestărilor de celebrare a legendarei reviste literare sătmărene a avut loc joi la orele amiezii, la centrul multicultural ce-i poartă numele, în prezenţa oficialităţilor locale şi a unui mare număr de oameni de cultură, invitaţii de onoare fiind reprezentanţii a nu mai puţin de 15 reviste literare din România.

Desfășurată sub genericul "Revistele literare în anul Centenarului", programul se desfășoară  pe parcursul a două zile și cuprinde lecturi de poezie, lansări de carte, prezentări de reviste, dezbateri pe marginea rolului revistelor culturale în contextul  social și politic actual, colocvii despre poezie. 

Pentru prima zi a manifestărilor este programată şi inaugurarea noului sediu al revistei Poesis, în Casa Ferenţiu de pe str. Mircea cel Bătrân, iar programul din cea de-a doua zi cuprinde, printre altele, o expoziţie de grafică a artistului francez Pierre Guimet şi lansarea volumului „Pietrele Nordului / Les pierres du Nord” de George Vulturescu, cu traducerea semnată de Jean Poncet.

Tags: zilele  poesis  satu mare  
915 vizite
Distribuie pe