Locale Altele
Marti, 14 Ianuarie 2025
Marti, 14 Ian 2025
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Programul Teatrului de Nord în a doua parte a lunii octombrie
Teatrul de Nord Satu Mare  - Vineri, 19 Octombrie 2018

Spectacolele ”O noapte furtunoasă”, ”Nebunul şi călugăriţa”, ”Cenușăreasa” și ”Consiliu de familie” vor fi jucate de secția română a Teatrului de Nord în a doua jumătate a lunii octombrie.

Elevii sunt programați la spectacolul ”Cenușăreasa”, adaptare de Andrei Mihalache după Fraţii Grimm şi Charles Perrault, marți de la ora 10.00 și miercuri de la ora 11.00, la Casa de Cultură. Marți 23 octombrie, Studio Act din Oradea vine la Satu Mare cu ”Social Acceptabil”, un spectacol documentar despre corupția din România, în regia lui Andi Gherghe.

Joi 25 octombrie, de la ora 19.00, este programat în afara abonamentelor la Sala Mare spectacolul ”O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, regia Andrei Mihalache. Duminică la ora 19.00, în Sala Studio, abonații vor vedea spectacolul ”Nebunul şi călugăriţa” de S. I. Witkiewicz, regia Vadas Lászlo. Marți 30 octombrie Teatrul de Nord joacă la Galați, la cea de a XXX-a ediție a Galei Naționale a Comediei, spectacolul ”Consiliu de familie” de Cristina Clemente, regia Theodor-Cristian Popescu.

Informații, rezervări, bilete: Agenția Teatrală, str. Horea nr. 6. Telefon: 0261712106, e-mail: agentie.teatruldenord@gmail.com

Bilete online: www.biletmaster.ro |www.teatruldenord.ro

 Marți 23 octombrie 2018, ora 10.00 - Casa de Cultură

CENUȘĂREASA adaptare după Frații Grimm și Charles Perrault

Regia: Andrei Mihalache

Scenografia: Cristian Gătina

Coregrafia: Gabriela Tănase

Distribuția: Alina Negrău/Dorina Nemeş, Carmen Frăţilă, Lucia Maria Racșan, Rora Demeter, Alexandra Odoroagă, Anca Dogaru, Stelian Roșian, Tibor Sékely/Cristian But, Sergiu Tăbăcaru

- abonament ”Avram Iancu”

Miercuri 23 octombrie 2018, ora 19.00 - Teatrul de Nord, Sala Studio

SOCIAL ACCEPTABIL

Dramaturgia: Ándi Gherghe
Regia: Ándi Gherghe
Scenografia: Tiberiu Toitan

Distribuția: Raisa Ané, Pavel Sîrghi, Radu Tudor, Alin Stanciu

SOCIAL ACCEPTABIL este un proiect de teatru social-documentar realizat de Centrul Multimedia Studio Act Oradea și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

Proiectul  este fi prezentat, în cadrul unui turneu național, spectatorilor din orașele: Oradea, Târgu Jiu, București, Iași, Cluj și Satu Mare. Alături de principalul finanțator al proiectului, AFCN, SOCIAL ACCEPTABIL s-a bucurat de sprijinul UNITER și al sponsorilor EpicAds și Torque.

- spectacol invitat

Cât de ușor este acceptată corupția în România? Este întrebarea care stă la baza spectacolul ”Social Acceptabil”, pus în scenă de trupa independentă de teatru Studio Act din Oradea. Piesa spune povestea mai multor români care au fost victime ale unor acte de corupție. În urma unei campanii online, peste 70 de persoane au decis să împărtășească, sub protecția anonimatului, întâmplările în care au fost nevoite să dea mită sau să intervină pe lângă reprezentanţii autorităţilor publice.

Proiectul a fost gândit de cinci actori ai teatrului independent Studio Act, care şi-au propus să dea glas poveştilor reale descoperite cu ajutorul unei campanii online. Astfel s-a născut "Social Acceptabil", un spectacol de teatru care pune în scenă una dintre cele mai dezbătute probleme ale României de azi - corupția.

Marți 24 octombrie 2018, ora 11.00 - Casa de Cultură

CENUȘĂREASA adaptare după Frații Grimm și Charles Perrault

Regia: Andrei Mihalache

Scenografia: Cristian Gătina

Coregrafia: Gabriela Tănase

Distribuția: Alina Negrău/Dorina Nemeş, Carmen Frăţilă, Lucia Maria Racșan, Rora Demeter, Alexandra Odoroagă, Anca Dogaru, Stelian Roșian, Tibor Sékely/Cristian But, Sergiu Tăbăcaru

Joi 25 octombrie 2018, ora 19.00 - Teatrul de Nord, Sala Mare

O NOAPTE FURTUNOASĂ de I.L. Caragiale

Regia: Andrei Mihalache

Scenografia: Alexandru Radu

Muzica: Dorin Griguță

Coregrafia: Gabriela Tănase

Distribuția: Romul Moruțan, Stelian Roșian, Alina Negrău, Dorina Nemeș, Sorin Oros, Tibor Székely, Andrei Stan, Sergiu Tăbăcaru, Adonis Tanța/Dorin Griguță, Carmen Frățilă, Yvette Princz

- spectacol în afara abonamentelor

Durata: 2h, 20 min. (cu pauză)

Spectacol cu titrare în limba maghiară.

Ce s-ar face săracul Caragiale dacă ar vedea ce-a mai rămas din societatea românească după 140 de ani de la prima lectură publică a ”Nopții furtunoase”?... Aproape nimic n-a mai rămas din România de acum 140 de ani!... (Poate cu excepția adulterului și a WC-ului în curte)... Până și violența în familie și-a inversat polii: acum bărbații le bat pe femei... A rămas neschimbată doar pofta de dragoste a românului, nevoia de a iubi, a se iubi și de a fi iubit prin orice mijloace... Spectacolul nostru își dorește să nu moară de tot amintirile despre o vreme în care Bucureștiul era poreclit ”Micul Paris” și mai existau cartiere fără blocuri care se numeau ”Haimanale”... (Andrei Mihalache)

Duminică 28 octombrie 2018, ora 19.00 - Teatrul de Nord, Sala Studio

NEBUNUL ȘI CĂLUGĂRIȚA de Stanisław Ignacy Witkiewicz

Regia: Vadas Lászlo

Scenografia: Albert Alpar

Dramaturg: Maria Chirilă

Distribuția: Ciprian Vultur, Roxana Fânață, Stelian Roșian, Alina Negrău, Cătălin Mareș, Radu Botar, Tibor Székely, Cristian But, Narcis Bliderean 

- spectacol la alegere în abonamente

Durata: 1 h

”Nebunul şi călugăriţa” este un manifest, o concluzie sumbră a unei analize minuţioase a trecutului, prezentului, dar şi a viitorului societăţii, care în viziunea autorului poate fi prezis cu uşurinţă prin simpla analizare a evenimentelor trecute. 

”Regizorul Vadas László propune o punere în scena provocatoare a dramaturgului polonez, Stanisław Ignacy Witkiewicz. Scenograful Albert Alpár, în deplin acord şi empatie cu voinţa regizorală, organizează spaţiul scenic intr-un stil minimalist, simbolic, în care recunoaştem răceala clinică a unui spaţiu semicarceral, cu inevitabila gresie si faianţă intr-o cromatică oarecum slinoasă. Dai cu mopul şi tot pustiu uman este tot ce se întrevede. Spectatorul e nevoit a se strecura prin vaga reţelistică a unor circuite neuronale cam sărăcuţe. Actorii, sub bagheta regizorală bine arcuită, joacă frenetic, alert, până la uitare de sine. Vrând nevrând actorii îşi stăvilesc dorinţa de a se situa în ipostaza de protagonist.” (Virginia Paraschiv)

Marți 30 octombrie 2018, ora 19.00 - Galați, Gala Națională a Comediei

CONSILIU DE FAMILIE de Cristina Clemete

Regia: Theodor-Cristian Popescu

Traducerea: Luminița Răuț-Voina

Scenografia: Bogdan Spătaru

Light design: Lucian Moga, Alexandru Dancu

Concept percuție: Cserey Csaba

Distribuția: Ioana Cheregi, Romul Moruțan, Radu Botar, Anca Similar, Andrei Stan

 

 

Tags: spectacole  octombrie  
2414 vizite
Distribuie pe