Locale Altele
Marti, 2 Martie 2021
Marti, 2 Mar 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trupa Harag György prezintă monodrama „La ordin, Führer!”
Trupa Harag Gyorgy  - Marti, 6 Noiembrie 2018

Pe data 8 noiembrie, ora 19.00 Trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare prezintă monodrama La ordin, Führer de Brigitte Schwaiger în regia lui Sorin Militaru și evoluția actriței Bogár Barbara.

Într-o societate cu judecată viscerală și stigmatizantă din instinct, în care orice judecată este o simplă prejudecare și în care fiecare proces judecătoresc se desfășoară după un scenariu bine definit, o femeie ni se destăinuie povestindu-ne onest despre viața ei, despre Hitler, despre loialitatea și credința ei în ideologia nazistă. În acest fictiv moment final, spectatorii înșiși sunt cei care o vor judeca. Veniți să ascultați povestea și să dați o sentință.

Spectacolul aduce la lumină întrebări tulburătoare precum credința oarbă, fidelitatea, fragilitatea și diversitatea interpretării sensului termenului respect, despre cine este vinovat și cine este victimă într-un sistem care pune în pericol viața a milioane de oameni, în timp ce se folosește și își exploatează propriii adepți. La final, ridică și problema responsabilității judecătorilor care urmează să aducă sentința.

Există oare o judecată dreaptă, pedeapsă justă sau iertare, privind înapoi, după atâtea decenii, la una dintre cele mai întunecate perioade din istoria umanității?

Decizia este în mâinile noastre, doar noi putem aduce o sentință justă în numele posterității, chiar dacă această sentință, și prin ea întreg spectacolul, se schimbă seară de seară,  conform deciziei juriul prezent în sală…

Bilete pentru spectacol se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea, de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00, sâmbătă între orele 10.00 și 13.00, respectiv cu o oră înaintea începerii spectacolului. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta prin telefon 0261-712106 sau e-mail szervezes@harag.eu.

 

555 vizite
Distribuie pe