Locale Altele
Miercuri, 24 Aprilie 2019
Mie, 24 Apr 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
One Jazz Festival, în weekend la Baia Mare
SM Online  - Marti, 6 Noiembrie 2018

Primul Festival de jazz indoor își propune să aducă Baia Mare în 09-10 noiembrie la Teatrul Municipal pe scena inițiativelor europene de acest fel: un festival cochet care are ca și focus principal să reunească oameni și locuri și să surprindă prin curatoria muzicală de la ediție la ediție.

Line-up-ul festivalului băimărean își demonstrează varietatea prin Finucci Bros Quartet (UNGARIA), Sorin Zlat Trio (ROMÂNIA/BRAZILIA), Dusha Connection (AUSTRIA)  și Alex Calancea Band (REPUBLICA MOLDOVA) pentru un energetic up-tempo prezentat de Florian Lung.

Câștigător a numeroase premii de jazz internaționale, Sorin Zlat este un pianist care aduce cu virtuozitate un spectru clasicist de jazz. Este primul pianist de origine română care a câștigat Marele Premiu în cadrul Competiţiei de Jazz din Jacksonville, Florida - Statele Unite ale Americii (2015). Sorin Zlat a cântat cu nume mari ale jazzului international, alături de el pe scena festivalului se vor afla muzicieni extrem de versatili.

Roland Balogh, liderul formației Finucci Bros Quartet este un chitarist care a câștigat numeroase premii internaționale, printre care premiul întâi la “Montreux Jazz Guitar Competition” în anul 2009. Pat Martino, un mare chitarist de jazz, sugerează celor interesați să îl adauge pe acest domn pe lista viitorilor chitariști formidabili și să-i urmărească evoluția.

Sâmbătă de la ora 19.00 așteptați-vă la poliritmii echilibrate, contrabas extraordinar de viu și recital de pian cum rar ați auzit: aceștia sunt Dusha Connection, sau Soul Connection dacă traducem cuvântul Dusha din croată.  Acest trio austriac care fuzionează într-o manieră fantastică energia și temele balcanice cu virtuozitatea jazzului.

Alex Calancea Band încheie cele două zile de festival: Liderul trupei, unul dintre cei mai apreciați basiști și aranjori din Republica Moldova, construiește cu inspirație folclorică un jazz local plin de pathos și tinerețe.

Abonamentele sunt sold out, însă pentru că dorești musai să-ți petreci weekend-ul în Maramureș, mai găsești bilete aici http://onejazz.intelcoder.net/#/bilete.

406 vizite
Distribuie pe