Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Proiectul de imagini „Români care au scris istorie” a ajuns la final
Direcția de Cultură Carei  - Joi, 29 Noiembrie 2018
Proiectul „Români care au scris istorie”, realizat de Direcția de Cultură a municipiului Carei, prin care se prezintă în fața publicului careian, în fiecare lună, 10 personalități românești din diferite domenii precum cultură, artă, sport, muzică, știință, etc., a ajuns la final.

Fotografiile, însoțite de scurte detalii legate de fiecare personalitate în parte au fost amplasate ieri, 28 noiembrie 2018, pe gardul care înconjoară Parcul dendrologic din municipiul Carei.

Proiectul, desfășurat în cadrul activităților dedicate Centenarului României, prezintă în luna decembrie 2018, 100 de personalități ale țării noastre, care s-au remarcat în domeniile în care și-au desfășurat activitatea.

Astfel, începând cu luna februarie a acestui an au fost expuse personalități sportive, actori, scriitori, compozitori, oameni de știință, arhitecți, personalități istorice, personalități militare, sculptori, pictori. Printre personalitățile din imagini, expuse luna aceasta regăsim mari sculptori precum: Aurel Vlad, Gheza Vida, Constantin Brâncuși, Dimitrie Paciurea sau Constantin Baraschi. Expoziția este dedicată Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri.
Tags: proiect  imagini  romani  istorie  carei  
874 vizite
Distribuie pe