Locale Altele
Luni, 19 August 2019
Luni, 19 Aug 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Picturile realizate în Tabăra de Creație de la Socond au fost expuse la Satu Mare
Centrul de Creație Satu Mare  - Marti, 4 Decembrie 2018

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în colaborare cu Asociația Culturală „Sătmărenii” și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, a organizat marți 4 decembrie în Galeria de Artă a instituției, expoziția colectivă cu lucrările realizate în Tabăra de Creație a artiștilor plastici – Sătmărenii, ce a avut loc în această toamnă în comuna Socond.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul: managerul instituției, Robert Laszlo, directorul adjunct, Felician Pop precum și câțiva dintre artiștii prezenți. Moderatorul a fost Enyedi Ștefan.

Tot în cadrul acestei manifestări, a fost lansat și albumul ”Codrul - o vibrație de culori și lumini” care cuprinde lucrările artiștilor prezenți în tabără.

Începutul de toamnă din anul Centenarului 2018, s-a mai lăsat încă odată ademenit în pânza fără păianjeni a culorilor și formelor, prin care un grup de artiști din România, Ungaria și Republica Moldova au filtrat luminile unei toamne nepământesc de domoale.

Desigur, expoziția din acest an a fost mult mai interesantă decât cele precedente dar artiștii aflați în Tabăra de pictură de la Socond, spun în fiecare an acest lucru și atunci inima noastră se bucură, pentru această nouă izbândă, de a putea pune la dispoziția pictorilor și sculptorilor cele mai bune dar și cele mai interesante pentru ca ei să poată crea în tihnă.

Mulți dintre cei de-ai locului se vor recunoaște în aceste lucrări, alții vor putea admira măiestria unor artiști care au sublimat, ceea ce ochiul grăbit poate că nici nu mai observă.

427 vizite
Distribuie pe