Locale Altele
Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Mie, 27 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sală arhiplină la lansarea cărții biografice a făuritorului Unirii, Augustin Mircea, la Ardud
Florin Răchitan  - Marti, 4 Decembrie 2018

Foarte rar se întâmplă în vremurile noastre ca lansarea unei cărți să umple o sală de conferințe, dar chiar asta s-a întâmplat marți seara la Ardud.

Soții Ștefan și Rodica Berci, cunoscuți promotori ai vieții culturale a orășelului de sub Cetatea Codrului, și-au lansat cea mai nouă carte scrisă împreună, un volum biografic dedicat făuritorului local al Marii Uniri, Augustin Mircea, iar evenimentul a fost onorat de prezența a sute de oameni din Ardud și de peste tot din județul Satu Mare.

Ca un fel de prefață, despre personalitatea lui Augustin Mircea și vremurile în care a trăit și pe care le-a influențat decisiv a vorbit invitatul de onoare al serii, directorul Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” din Baia Mare, prof. dr. Teodor Ardelean, după care soții Berci și-au prezentat volumul ca un omagiu celui care a fost delegatul Ardudului la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 și deputat în primul Parlament al României Mari, prieten și camarad de luptă al lui Iuliu Maniu și al altor personalități istorice ale vremii sale.

Cu această ocazie a fost vernisată și expoziția foto-documentară „Județul Satu Mare. 100 de ani în 100 de imagini”, în cadrul căreia au fost expuse, într-un mod mai specific, imagini-document despre parcusul istoric al Ardudului în ultimii 100 de ani. 

Cei prezenți au avut ocazia, de asemenea, să asculte prezentarea Călăreților Centenarului, conduși de consilierul județean Adrian Cozma, despre peripețiile prin care au trecut și emoțiile de care au avut parte pe traseul pe care l-au făcut călare între Ardud și Alba Iulia pentru a participa la manifestările dedicate Centenarului României.

Iar pentru ca evenimentul să aibă o încununare pe măsura nivelului cultural la care s-a ridicat, seara s-a încheiat cu un concert extraordinar de muzică clasică dedicat Centenarului Marii Uniri, susținut de violonistul concertist Rudolf Fatyol, cu Judit Budean Mihaly la pian.

Tags: lansare  carte  ardud  augustin mircea  
779 vizite
Distribuie pe