Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Zilele Culturii Maghiare la Carei
Centrul Cultural Carei  - Joi, 17 Ianuarie 2019

Cu ocazia Zilei Culturii Maghiare, în Carei vor fi organizate o serie de manifestări culturale dedicate poeților maghiari Ady Endre și Fényi István.

 În acest an se împlinește un secol de la moartea poetului Ady Endre, respectiv de la nașterea poetului careian Fényi István.

Șirul manifestărilor va debuta în data de 19 ianuarie 2019, de la ora 11.00, în sala festivă a Primăriei Carei. Oamenii de cultură Végh Balázs Béla și Kereskényi Sándor vor susține prezentări legate de creația poetului AdyEndre.

Începând cu ora 12.00, autorul Végh Balázs Béla își va prezenta volumul”101 de poezii despre Carei”, alături de directorul editurii Kriterion, H.Szabó Gyula. Programul va continua cu depuneri de coroane la busturile luiPetőfi Sándor, Kaffka Margit și Ady Endre din centrul Careiului.

Duminică, 2ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, vor avea loc depuneri de coroane la mormântul profesorului și poetului careian Fényi István, situat încimitirul Mesterrészi.

Începând cu ora 11.00, va avea locdezvelirea unei plăci memoriale pe imobulul în care a locuit poetul careian,urmată de oficierea unei slujbe religioase la Biserica Romano-Catolică Josephus Calasantius. De la ora 12.00, la Primăria Carei va avea loc o masă rotundă petema ”Poetul Careiului, Careiul poetului”, urmată de recitări și o expoziție decarte.

 

 

Tags: ziua culturii maghiare  carei  program  
779 vizite
Distribuie pe