Locale Altele
Luni, 25 Septembrie 2023
Luni, 25 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tinerii careieni talentați sunt așteptați să se înscrie pentru premiul „Maturus 2019”
Centrul Cultural Carei  - Vineri, 22 Februarie 2019

În vederea recunoaşterii, finanţării şi susţinerii tinerelor talente din zona Careiului, Fundaţia Say-Yes instituie premiul „Maturus 2019”, care constă într-o sponsorizare unică pe care o pot obţine doi absolvenţi ai promoţiei 2019, unul de la secţia română şi unul de la secţia maghiară, care s-au remarcat prin cunoştinţe şi activităţi extraşcolare deosebite: în domeniul culturii, artelor, tineri care dau dovadă de talent şi de o pregătire deosebită, în special în domeniul creaţiei (nu neapărat în sfera artelor).

Cei doi câştigători vor fi recompensaţi cu câte o sponsorizare în valoare de 1000 RON, pe care câştigătorii o vor folosi în cursul anului 2020 în vederea finanţării studiilor şi dezvoltării talentelor şi capacităţilor lor.

Sponsorizarea va fi obţinută de cei care vor reuşi să demonstreze performanţe deosebite în modul cel mai convingător.

Pe lângă aprecierea multilateralităţii se va pune accent deosebit pe seriozitatea şi calitatea performanţelor. Nu se vor acorda locurile doi şi trei.

Participanţii nu trebuie să se pregătească în mod deosebit pentru această competiţie. Maturus doreşte să recompenseze cunoştinţele acumulate până în prezent şi consecvenţa în folosirea în mod util a timpului liber pentru autoeducare.

Condiţii de participare

1. Pentru această sponsorizare pot candida elevii claselor a XII-a din liceele oraşului Carei, oricâţi dintr-o clasă. Candidatul trebuie să se prezinte personal la conducerea Fundaţiei cel târziu până în 29 martie 2019.

2. Până în17 iunie 2019, ora 1800 concurenţii vor depune la conducerea Fundaţiei lucrarea scrisă de ei. Aceasta trebuie să cuprindă:

-  datele personale ale candidatului;

-  4 fotografii color, tip paşaport (4cm x 5cm);

-  date despreefectuarea studiilor (începând de la grădiniţă până la terminarea liceului, specificând educatoarele, învăţătorii şi diriginţii);

-  o prezentare detaliată eventual în mod cronologic a activităţii deosebite pe care o desfăşoară, a rezultatelor obţinute (vor fi numite persoanele, care vor putea confirma aceste rezultate). Va fi apreciat tânărul, care s-a afirmat în mai multe domenii, care a realizat o prezentare cu aspectul cel mai îngrijit, în stil unic şi cu ortografie impecabilă, care demonstrează o cultură generală deosebită sau cel care cunoaşte la un nivel avansat una sau mai multe limbi străine;

-  aprecieriîn scris, date de persoanele de referinţă;

-  recomandări din partea dirigintelui şi a directorului şcolii, cu justificări scurte, de opropoziţie.

 

Candidaţii pot scrie această autobiografie în limba aleasă dorită de ei, dar ţinând cont de membrii din străinătate a juriului, în plus este obligatorie anexarea unui rezumat (min. 1 pag., max. 3. pag.) în limba maghiară/română şi într-o limbă străină aleasă. F orma şi volumul lucrării trebuie să respecte prevederile date de fundaţie.

Jurizarea

Jurizarea va avea loc în cursul anului 2019, după examenul de bacalaureat pe baza evaluării lucrărilor depuse şi a unui colocviu cu membrii juriului(asemănător cu un interviu pentru obţinerea unui loc de muncă). Acest colocviu nu necesită o pregătire prealabilă. Participarea la această evaluare finală se va admite numai pe baza unei adeverinţe oficiale care să confirme promovarea examenelor de bacalaureat.

Observaţii

Fundaţia îşi rezervă dreptul de a nu acorda sponsorizările în lipsa calităţilor remarcabile respectiv de a descalifica candidatul în cazul absenţei nemotivate a acestuia de la evaluarea finală. Juriul ales de către Fundaţia Say-Yes va fi format din persoane competente.

Candidaţii vor accepta decizia juriului, care este definitivă şi incontestabilă. Candidaţii vor accepta totodată eventuala publicitate legată de concurs (presa şi mass-media), de fiecare dată cu acordul Fundaţiei Say-Yes. 

 

Tags: inscrieri  maturus 2019  careieni  
876 vizite
Distribuie pe