Locale Altele
Duminica, 26 Ianuarie 2020
Dum, 26 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Artiștii sătmăreni au impresionat publicul din orașul Kielce – Polonia
Centrul de Creație Satu Mare  - Luni, 15 Aprilie 2019

În perioada 11-13 aprilie 2019 o delegație din județul Satu Mare a participat la Kielce în Polonia la evenimentele organizate în cadrul proiectului „Schimbul intercultural Polonezo – Român - 2019“, dedicate promovării României în Polonia.

Inițiatorii proiectului sunt: Elena Jaworska, o româncă din județul Bacău, stabilită de 25 de ani în Kilece și Ana Zmudzinska directorul Bibliotecii Publice Municipale din Samsonów.

Din delegația sătmăreană au făcut parte, membrii Ansamblului Județului Satu Mare ”Doruri Sătmărene”; Marian Sima, instructorul ansamblului; muzicianul Diu Oșan și folkistul George Negrea, referent al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

În cadrul vizitei au avut loc întâlniri cu reprezentanții autorităților locale. Delegația sătmăreană a fost primită de către prefectul regiunii Świętokrzyskie, Andrew Bętkowski, subprefectul Renata Janik și viceprimarul orașului Kielce, Arkadiusz Kubiec.

„Relațiile dintre Polonia și România se consolidează pe zi ce trece și au o istorie frumoasă în spatele lor. Noi suntem recunoscători  românilor pentru ajutorul oferit refugiaților polonezi în timpul celui de-al doilea război mondial. Aveți la Satu Mare niște tineri foarte talentați, vreau să continuam colaborarea. Sper că voi avea posibilitatea să vizitez țara dumneavoastră”.  – a spus prefectul Andrew Bętkowski.

Artiștii sătmăreni au impresionat publicul polonez în cadrul spectacolul ce a avut loc la Casa de Cultură a orașului Kielce.

Prestația Ansamblului „Doruri Sătmărene” a fost cel mai bine primit moment al serii. Soliștii și dansatorii au oferit un moment de neuitat polonezilor.

George Negrea și Diu Oșan au interpretat câteva melodii de muzică folk românești cât și un cântec în limba poloneză „Hej Sokoli”.

Programul a inclus - printre altele - prezentarea colecției de modă concepută de creatoarele sătmărene Alina Marchiș și Adriana Popescu  și o prezentare a activității clubului „Drum Bun” din Cracovia, realizată de către președintele acestuia Mihai Sowa.

224 vizite
Distribuie pe