Locale Altele
Luni, 25 Octombrie 2021
Luni, 25 Oct 2021
Sărbătorile pascale unesc oamenii prin obiceiuri și tradiții
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Marti, 16 Aprilie 2019

Biblioteca Județeană Satu Mare în parteneriat cu Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare organizează miercuri, 17 aprilie, cu începere de la ora 11.00, un eveniment menit să readucă în atenția tinerilor obiceiurile și tradițiile Sfintelor sărbători pascale, păstrate și perpetuate de generații.

Evenimentul este inițiat de către bibliotecarele Rusu Maria și Răceanu Natalia de la Filiala Nr. 1 a Bibliotecii Județene Satu Mare și se va derula în Parcul Brândușa din Cartierul Micro 16.

Invitații gazdelor, prof. Teodor Curpaș și scriitorul Felician Pop, vor face o incursiune în diferitele zone etnografice ale județului nostru pentru a evidenția particularitățile care îi definesc pe sătmăreni în păstrarea, conservarea, transmiterea și promovarea obiceiurilor și tradițiilor legate de Paști.

Alături de reprezentanții celor trei instituții partenere, vor fi prezenți numeroși elevi din clasele a IX-a A și B și din clasa a X-a B, coordonați de d-na director Buda Ildiko Ecaterina și de cadrele didactice Popa Florica, Naghi Ramona, Toma Felicia și bibliotecara Chiș Florica. Pentru acest eveniment, elevii Cudriciu Adriana și Razek Casian au pregătit lucrări și prezentări despre însemnătatea Paștelui pentru toți creștinii și despre obiceiurile și tradițiile din Săptămâna Patimilor. Programul va fi completat cu momente poetice din lirica scriitorilor români Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, George Coșbuc, Valeriu Gafencu și R. Niger. Momentele muzicale vor fi oferite de către tinerele talentate Akim Cristina și Variu Carina, sub îndrumarea profesorilor de la Palatul Copiilor, Sima Florin și Rotar Ionuț.

Evenimentul beneficiază de susținerea Primăriei Municipiului Satu Mare și a sponsorilor Derșisan S.R.L. și S.C. Nova-Oaș.

585 vizite
Distribuie pe