Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Expoziție de fotografie a Fotoclubului Prisma din Miercurea-Ciuc, la Castelul Karolyi
Centrul Cultural Carei  - Joi, 25 Aprilie 2019
Vineri, 3 mai 2019, de la ora 16.00, în Sala de expoziții de la parterul Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de fotografie a Fotoclubului Prisma din Miercurea-Ciuc.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 3 - 17 mai 2019, conform programului de vizitare a Muzeului din Castel. Expoziția cuprinde 60 de fotografii alb-negru și color cu portrete, peisaje, nuduri artistice, fotografii abstracte și peisaje urbane.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul „Vasile Vénig László” din Carei, cu sprijinul Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Prezentare: Fotoclubul Prisma s-a înființat în urmă cu 33 de ani, sub forma unor întâlniri a unui grup de prieteni. Pe membrii clubului nu i-a unit doar pasiunea pentru fotografie ci și bucuria de a împărtăși aceste creații și cu alți pasionați ai acestui domeniu artistic.

Încă de la înființare, clubul și-a stabilit scopul de a exploata posibilitățile de fotografiere, experimentare, captarea momentelor și a dispozițiilor individuale, creând astfel valori permanente. Un alt obiectiv al clubului foto din Miercurea Ciuc îl reprezintă cartografierea și documentarea amintirilor arhitecturale și etnografice ale așezărilor transilvănene.

Din acest motiv, ei vizitează de câțiva ani așezările rurale, locurile speciale, căutând momente și persoane, prin intermediul cărora să prezinte publicului modul de viață unic, specific satelor transilvănene. Fotografiile artiștilor pot fi admirate în mai multe expoziții, organizate anual, nu doar în Transilvania, ci și în străinătate, iar materialul foto realizat este pus la dispoziția tuturor prin publicarea albumelor foto.

În prezent clubul este format din 23 de membri. Preşedinte acestuia este Labancz István, iar consiliul de conducere este format din patru membri: Pál Gábor Dénes, Bálint Attila, Péter Izabella și Turcza Hunor.
960 vizite
Distribuie pe