Locale Altele
Marti, 30 Noiembrie 2021
Marti, 30 Nov 2021
Manifestări organizate în cinstea Zilei de 9 Mai la Carei
Castelul Karolyi  - Joi, 9 Mai 2019

Direcția de Cultură și Sport a Municipiului Carei a organizat joi, 9 mai 2019, de la ora 10.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Municipiul Carei un moment omagial dedicat Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei.
Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Național al României de către Corul Asociației Unirea 2009 Carei.

În cadrul manifestărilor a luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a municipiului Carei, care a vorbit despre însemnătatea zilei de 9 Mai, după care a fost oficiat un Te Deum.

Au fost depuse apoi coroane în memoria eroilor căzuți în lupta pentru obținerea Independenței de Stat a României din partea Primăriei municipiului Carei, Veteranilor de război și cadrelor militare în rezervă, subunităților M.A.I., PSD, ALDE, PNL, Asociației Foștilor Refugiați Carei, Asociației Astra, Despărțământul „Aurel Coza” Carei, Asociației Unirea 2009 Carei, Asociației de pensionari Castelanii Seniori 2015, precum și flori de către elevi ai Liceului Teoretic Carei – Grupul „Invictus”.
Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic prezentat de Adrian Ștefănuți, care a recitat o poezie și formația Magic Dance, care a prezentat un colaj coregrafic.

După manifestare, la bustul Regelui Ferdinand, Adrian Ștefănuți a evocat personalitatea Majestății Sale, după care au fost depuse coroane și jerbe de flori din partea Direcției de Cultură a municipiului Carei, Asociației Unirea 2009 Carei și Asociațiunii Astra Despărțământul „Aurel Coza” Carei.Elevul Bohoni Martin, de la Școala Gimnazială Nr. 1, pregătit de doamna învățătoare Sfâra Elena, a expus în fața publicului o scurtă prezentare despre Regele Ferdinand. Corul Asociației Unirea 2009 Carei a interpretat Imnul Eroilor.

În jurul orei 11.00, în Parcul Dendrologic a avut loc tăierea simbolică a panglicii care a inaugurat proiectul Europa la ea acasă – Arhitecți reprezentativi din țările Uniunii Europene.


În aceeași zi au mai fost depuse coroane din partea Direcției de Cultură a municipiului Carei și Asociației Unirea 2009 Carei la monumentele eroilor din cimitirele Mesterészi și Rozalia.

Tags: 9 mai  manifestari  carei  
606 vizite
Distribuie pe