Locale Altele
Marti, 30 Noiembrie 2021
Marti, 30 Nov 2021
Concert de muzică veche cu formația Carmina Renascentia la Carei
Centrul Cultural Carei  - Joi, 25 Iulie 2019

Cel de-al patrulea eveniment și ultimul din cadrul „Summer Sound Sessions” va avea loc duminică, 28 iulie 2019, începând cu ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipului Carei și va fi dedicat muzicii renascentiste.

Programul va fi asigurat de formația de muzică veche CARMINA RENASCENTIA din Carei.

Carmina Renascentia este un ansamblu de muzică veche din Carei, înfiinţat în 2012, ca urmaş al ansamblului şi atelierului de muzică veche iniţiat de Endre Deák, în anul 1977, formaţia Collegium.

Toţi membrii ansamblului au cântat în Collegium, participând activ, astfel, la dezvoltarea mişcării de muzică veche din Transilvania. Formaţia interpretează lucrări folosind instrumente de epocă sau replici fidele ale acestora.

Menirea sa este de a promova valorile muzicii vechi din manuscrisele de epocă, într-un stil viu, plin de pasiune. Formaţia a susţinut numeroase concerte, atât în ţară, cât şi în străinătate, demonstrând că muzica interpretată este bine apreciată de publicul larg. În prezent ansamblul este format din: Keresztesi Ildikó, Lőrincz Tünde, Jónucz Alfonz, Lőrincz Szilveszter, Vezér János.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

 

 

545 vizite
Distribuie pe