Locale Altele
Joi, 16 Iulie 2020
Joi, 16 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lectura fără frontiere, un nou proiect de încurajare a educației, prin carte
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Joi, 3 Octombrie 2019

Biblioteca Județeană Satu Mare și Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare organizează luni, 7 octombrie, cu începere de la ora 10.00, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, activitatea „Lectura fără frontiere” pentru a marca Ziua Mondială a Educației, Ziua Europeană a Limbilor și Anul Cărții în România.

Parte a unei întregi serii de proiecte propuse a se desfășura în cadrul parteneriatului de colaborare dintre cele două instituții în anul școlar 2019–2020, activitatea este în măsură să încurajeze lectura în limba engleză și limba franceză și să promoveze fondul de documente tipărit în diferite limbi de circulație internațională.

Alături de bibliotecari, vor fi prezenți elevii din clasele  a XII-a C și D, profil filologie, îndrumați de doamnele prof. Ioana Văsuț și Ramona Vagner.

Începând cu 1994, la inițiativa UNESCO, se serbează Ziua Mondială a Educatorilor, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii și pentru a atrage atenţia anumitor guverne asupra condiţiilor rele de muncă în care cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea și asupra salariilor mici ale acestora. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză.

Consacrată  personalului didactic, celor care fac educaţia – educatori, învăţători, profesori – în România această zi este menționată drept Ziua Mondială a Educației, în semn de recunoaștere a contribuției esenţiale pe care o au cadrele didactice la dezvoltarea unei ţări, asigurând transmiterea de cunoştinţe. Dascălii joacă, de asemenea, un rol civic de mare importanţă, contribuind la păstrarea coeziunii sociale.

757 vizite
Distribuie pe