Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Spectacolul „Cum vă place” de William Shakespeare se joacă duminică la Teatrul de Nord
Teatrul de Nord Satu Mare  - Marti, 14 Ianuarie 2020

Trupa „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord vă invită duminică 19 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la spectacolul „Cum vă place” de William Shakespeare, regia Aleksandar Ivanovski. 

Din distribuție fac parte actorii: Roxana Fânață, Raluca Mara, Alina Negrău, Ioana Cheregi, Ciprian Vultur, Romul Moruțan, Andreea Mocan, Cătălin Mareș, Andrei Gîjulete, Sergiu Tăbăcaru, Andrei Stan, Dorina Nemeș, Tibor Székely, Vlad Mureșan, Anca Similar. Scenografia Cristian Gătina, light design Lucian Moga și Alexandru Radu.

La acest spectacol este valabil abonamentul „Vasile Savinescu”. Următoarea reprezentație este programată vineri 24 ianuarie (abonament „Radu Sas”).

Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6; telefon: 0261712106.

Bilete online: https://www.biletmaster.ro/ron/Event/41003281/Cum-va-place

„Întreaga noastră lume e o scenă și bărbați, femei, cu toții, suntem doar niște actori” este replica cea mai cunoscută din comedia „Cum vă place”, un text complex care gravitează în jurul temei centrale, dragostea, dar care, în același timp, naște discuții legate de diferite alte teme: exilul fizic sau mental care duce la izolare sau autoizolare, lupta pentru putere și consecințele ei, teatralitatea. Masca și travestiul sunt prezente pe tot parcursul piesei. „Cum vă place” e asemeni unei clădiri cu fațadă aparent simplă, dar cu multe căi de acces, iar pentru a-i înțelege interiorul labirintic trebuie încercate toate ușile.

„Cum vă place” este anunțată ca fiind o comedie, dar există atât de multe alte niveluri mult mai profunde pe care le-am descoperit la repetiții, încercând să abordăm câteva teme pe care Shakespeare le-a scris și care sunt importante pentru noi astăzi, ca generație. Una din ele este tema exilului, foarte prezentă în contextul zilelor noastre, abordată atât ca fapt concret, dar și din punct de vedere al exilului intern, al modului în care oamenii își gestionează propriile limite dar și barierele impuse de ceilalți. Spectacolul este o invitație pentru public să vină la teatru, să vină în acest spațiu al exilului, să vină în această pădure în care totul este posibil, în care visele devin realitate, unde oamenii se îndrăgostesc, unde totul este lumină și viața este posibilă cu toată frumusețea ei. (Aleksandar Ivanovski)

Aleksandar Ivanovski a absolvit regia la Facultatea de Arte Dramatice din Skopje și din 2000 regizează spectacole de teatru și coordonează ateliere de actorie, regie și dramaturgie în Germania, Slovacia, România, Ungaria și Macedonia. Prima întâlnire a Trupei „Mihai Raicu” cu Aleksandar Ivanovski a fost la workshop-ul susținut de regizor în timpul Festivalului Tranzit Fest din 2018.

CUM VĂ PLACE de William Shakespeare

Traducerea: Violeta Popa

Regia: Aleksandar Ivanovski

Scenografia: Cristian Gătina

Light design: Lucian Moga, Alexandru Dancu

Distribuția:

Rosalinda: Roxana Fânață

Celia: Raluca Mara

Phoebe: Alina Negrău

Audrey: Ioana Cheregi

Frederick/Ducele Senior: Ciprian Vultur

Charles/Corin: Romul Moruțan

Testone: Andreea Mocan

Jaques: Cătălin Mareș

Orlando: Andrei Gîjulete

Martext: Sergiu Tăbăcaru

Oliver: Andrei Stan

Le Beau: Dorina Nemeș

William: Tibor Székely

Silvius: Vlad Mureșan

Adam/Himeneu: Anca Similar

Durata spectacolului: 3 ore (cu pauză)

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=oKIGcH8J0HU&feature=emb_logo

Interviu cu regizorul Aleksandar Ivanovski: https://www.youtube.com/watch?v=m4OMqeKfhd8   

1154 vizite
Distribuie pe