Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Ziua Limbii Române sărbătorită la Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 31 August 2021

La Monumentul Limbii Române din curtea Muzeului de Artă din Satu Mare a avut loc marți o manifestare dedicată Zilei Limbii Române, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu participarea oamenilor de cultură sătmăreni și cu o prezență modestă din partea oficialităților locale.

Singurii reprezentanți ai autorităților publice care au ținut să fie prezenți la acest eveniment au fost vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Valer Beșeni, respectiv viceprimarul municipiului Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș.

Evenimentul a fost deschis de către managerul instituției organizatoare - Robert Laszlo, iar președintele Asociației Scriitorilor din Nord- Vest - Felician Pop a vorbit despre semnificația acestei zile, după care membrii Asociației Pensionarilor ”Unirea”, coordonați de profesoara Renata Inovan, au prezentat un scurt program artistic.

”Limba este cel mai frumos tezaur a unui popor. A vorbi în limba în care gândeşti este ca o zi de sărbătoare. Ce patrie minunată este această limbă! - spunea poetul nostru Nichita Stănescu.

Să ne simţim la noi acasă, astăzi, în zi de sărbătoare! S-o cinstim vorbind-o corect, să o preţuim! Simbol fundamental al identității noastre, limba română, alături de ziua naționala, drapel și imn, ne definește ființa națională. Limba română este primul semn al identităţii noastre şi un factor esenţial pentru unitatea şi cultura română. Prin cuvânt vom dăinui” – a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Valer Beșeni.1956 vizite
Distribuie pe