Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Spectacolele Teatrului de Nord Satu Mare au avut mare succes la Brăila
Teatrul de Nord  - Miercuri, 6 Octombrie 2021

Trupa „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord s-a întors de la Festivalul Internațional de Teatru DIALOG, organizat de Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, mai motivați și plini de energie ca oricând.

Spectacolele Bacantele (fără mască)” și Metamorfoze” au fost extraordinar de bine primite și aplaudate de un public generos, venit din toată țara la festival.

Cele două spectacole sunt programate și acasă, în luna octombrie, pentru publicul sătmărean. În paralel se repetă pentru prima premieră din stagiune: „Pisicile”, adaptare de Andreea Radu după „Pisicile aristocrate”, în regia Oanei Leahu, un spectacol feeric de care se vor putea bucura spectatorii mici și mari.

Ultima reprezentație din acest sezon,Bacantele (fără mască)”, rescriere de Maria Manolescu după Euripide, spectacol construit și jucat în curtea Muzeului de Artă, se joacă duminică 10 octombrie, de la ora 18.00. Echipa spectacolului este formată din actorii: Andrei Stan, Raluca Mara, Crina Andriucă, Romul Moruțan, Ioana Cheregi, Cătălin Mareș, Carmen Frățilă, Ciprian Vultur, Tibor Székely, Andrei Gîjulete, Roxana Fânață, Sergiu Tăbăcaru, Vlad Mureșan, Alexandra Odoroagă, Andreea Mocan, Cristian But, Yvette Princz, Stike Molnar. Regia îi aparține lui Dragoș Alexandru Mușoiu, Costumele sunt create de Cristina Milea, muzica este semnată de compozitorul Cári Tibor, decor Răzvan Chendrean, coregrafia Roxana Fânață, asistent regie Tudor Dreve.

„Bacantele (fără mască)” este o rescriere modernă a piesei lui Euripide, Maria Manolescu reușind să transpună în prezent acest text antic. Efervescența tragediei lui Euripide este prezentată cu ajutorul adeptelor lui Dionysos (bacantele) dar și prin ambiguitatea originii lui Dionysos, om sau zeu. Plasată într-o piață publică, acțiunea îl relevă pe Dyonisos sub mai multe tipologii umane (puternicul, tânăra, bahicul, masca și lucrătoarea sexuală),  iar haosul creat printre cei prezenți este cu precădere menit să dezvăluie cele mai des întâlnite forme de alegere pe care le are la îndemână societatea modernă.

 Marți 10 octombrie, în Sala Mare a Teatrului de Nord, de la ora 19.00, se activează trupa din „Metamorfoze”, spectacol concert creat de Bobo Burlăcianu (muzica și regia muzicală) și Bobi Dumitraș (versurile), un spectacol efervescent, 100% interpretat live.

Ideea spectacolului „Metamorfoze” are la bază transformarea lui Gregor Samsa în gândac. Căutându-și noua identitate, Gregor nimerește într-un grup al metamorfozaţilor care îşi prezintă, pe rând, povestea de viaţă. Publicul va face cunoştinţă cu nişte personaje amuzante, dar cu substrat trist. Gândacii nu sunt aşa cum învăţase Gregor în şcoală. Furnica este leneşă şi ghinionistă, de cele mai multe ori se împrumută de la greierele cămătar. Greierele cămătar, fost tenor la Opera Română, este acum cel mai mare oportunist. Albina este o fostă profesoară de matematică care râvnește să devină regină. Fluturele filosof se teme să dea din aripi pentru a nu declanșa un uragan în China. Gândacul de Colorado e un fost fermier din Vaslui care folosea mult insecticid. Un personaj amuzant şi greu de uitat este mecanicul auto transformat în Volkswagen Beetle, ajuns aici tocmai din Dorohoi.

Tags: succes  teatru  nord  braila  
1104 vizite
Distribuie pe