Locale Altele
Luni, 5 Decembrie 2022
Luni, 5 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Premiere online ale spectacolelor realizate de elevi în colaborare cu actorii de la Teatrul de Nord
Teatrul de Nord  - Joi, 4 Noiembrie 2021

Proiectul de educație prin cultură T.E.aM.A., realizat de Teatrul de Nord și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Român, se apropie de final.

În cadrul proiectului au fost organizate trei ateliere de scriere dramatică cu elevii din ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal de la Școala Gimnazială Pomi, Școala Gimnazială nr. 1 Negrești Oaș,  Liceul Teoretic Carei, Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Carei și Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei.

În urma întâlnirilor organizate cu elevii, dramaturgii implicați au finalizat trei texte distincte, câte unul pentru fiecare ciclu de învățământ, care apoi au fost montate de Trupa „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord în două spectacole lectură pentru elevii de clasele I – IV, respectiv V-VIII, și un spectacol pentru elevii claselor IX-XII.

Producțiile vor avea premiera la finalul acestei săptămâni și vor putea fi urmărite online. Informații detaliate și linkurile pentru vizionare pot fi găsite pe site-ul Teatrului de Nord (www.teatruldenord.ro) și pe pagina de Facebook dedicată proiectului: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073952949766.


Vineri 5 noiembrie, ora 12.00

OMUL-VULPE sau PRIVILEGIUL DE A FI SUPER EROU

Dramaturg: Ana Cucu Popescu

Regia: Tudor Dreve

Text scris împreună cu elevii de la Școala Gimnazială Pomi: Violeta Petrik, Vanessa Raț, Raul Andrei Tudoran, David Sebastian Crișan, Petru Cristian Fernea, Fabian Mihail Fernea, George Marian Barbur, Narcisa Maria Fernea, Andreea Ioana Katler, Diana Antonia Petrușe, Andreea Maria Mesaros, Vlăduț Andrei Nastai

Distribuția:

Omul-Vulpe - Ioana Cheregi

Cel Înțelept, Vocea/Hypnos - Tibor Székely

Daniela - Andreea Mocan

Dorin - Sergiu Tăbăcaru

Alex - Andrei Stan
Vârsta recomandată: 6 - 11 ani


Sâmbătă 6 noiembrie, ora 12.00

SĂ N-AUD MUSCA!

Dramaturg: Natalia Graur

Regia: Diana Dragoș

Text scris împreună cu elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Negrești Oaș: Bianca Ciorbă, Alessia Popa, Tudor Crețu, Adriana Ardel, Diana Tătar, Larisa Ciorbă, Darius Ciorbă, Alexandra Ciocan, Denissya Oros, Maia Pop, Eleonora Ghiriți, Ionuț Dumitru, Alex Ciorbă

Distribuția:

Ștefi - Sergiu Tăbăcaru

Cassi - Cristian But

Betty - Anca Dogaru

Musca - Raluca Mara
Vârsta recomandată: 11 - 15  ani


Duminică 7 noiembrie, ora 18.00

ABSENȚE

Dramaturg: Daniel Oltean

Regia: Adrian Iclenzan

Scenografia: Adi Matei

Costume: Cristian Gătina 

Text scris împreună cu elevii de la Liceul Teoretic, Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” și Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” – Carei 

Distribuția:

George - Romul Moruțan

Dragoș - Vlad Mureșan

Cătălin - Sorin Oros

Marius - Stelian Roșian

Mia - Lucia Maria Racșan

Rada - Dana Moisuc 

Cu participarea elevilor: Iulia Hodas, Julia Zaj, Flora Spivac, Patric Havrincea, Rafael Onac, Cosmin Adrian, Niki Nyegrai, Vanessa Ioji, Andreea Abrudean, Tina Marcovici, Bianca Peneghi, Bogdan Fodor, Alexandra Pecora, Alina Aciu, Viktória Szabó 
Vârsta recomandată: 14 - 18 ani

T.E.aM.A are ca scop combaterea fenomenului de bully-ing în școlile din județ și promovarea toleranței și diversității. Însă, înainte de toate, am vrut ca acest proiect să implice activ elevii într-un proces non-formal de educare, identificând o nevoie crescută a acestora de a fi ascultați și de a își face cunoscute propriile experiențe de marginalizare.

Parteneri în demersul nostru sunt: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

1332 vizite
Distribuie pe