Locale Altele
Vineri, 3 Februarie 2023
Vin, 3 Feb 2023
Concurs internațional de desene realizate de copii premiați la Satu Mare
Centrul de Creație Satu Mare  - Vineri, 20 Ianuarie 2023

Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, și Casa Corpului Didactic Satu Mare, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în perioada octombrie 2022- iunie 2023 desfășoară prima ediție a proiectului „Călătorim păstrând tradiția” - Proiect Educațional Județean cu participare internațională.

Echipa de implementare este formată din - coordonatori: prof. Anișoara Boitor- inspector școlar general; prof. Constantin Oneț- director; prof. Anca Seucea - director adjunct;prof. înv. primar Denisa Ținca și membrii: Flore Aurica,  Nagy Delia, Boldan Raluca, Oșan Adela, Moraru Anca, Tarța Ioana.

Astfel, o primă etapă a proiectului s-a desfășurat vineri, 20 ianuarie 2023, în Galeria de Artă a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, prin gala de premiere a concursului de desene.

S-au strâns peste o sută de lucrări din județ (municipiul Satu Mare, Negrești Oaș, Medieșu Aurit, Păulești), din țară (județele Arad și Suceava), participând și o unitate din Ungaria (Szakoly). Concursul a fost fost structurat pe categorii de vârste, începând de la grupa mare până la gimnaziu (clasa a VIII-a).

Programul artistic a fost asigurat de către elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” Satu Mare, coordonați de către: prof. Anca Seucea, prof. Adela Oșan și prof. Ioana Tarța.

Acest proiect își propune revigorarea trecutului, sensibilizarea pentru folclor, credință, sporind deprinderea copiilor prin modalități diverse de exprimare a tot ce este uman în forme aparent  neprețioase și într-un limbaj accesibil, căruia nu-i este necesar un cod special pentru a fi receptat.

Prin activitățile educative ce se vor derula în cadrul acestui proiect se urmărește să se pună accent în mod special pe educația conform aspirațiilor și aptitudinilor copiilor, pentru păstrarea și conservarea tradițiilor din diferite localități locuite de români în diferite țări, dorind să-și pună în aplicare atât inteligența lingvistică, cât și cea muzicală, interpersonală sau cea spațial-artistică.

Un specific al județului Satu Mare fiind multiculturalitatea, în cadrul acestui proiect s-au trimis lucrări din toate zonele etnofolclorice ale județului: cele românești, ungurești, svăbești, ucrainene și rrome.

1633 vizite
Distribuie pe