Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Seminar despre viaţa şi activitatea artistică a lui Aurel Popp
Barla Béla  - Joi, 5 Noiembrie 2009

În 2009 se împlinesc 130 de ani de la naşterea pictorului şi sculptorului Aurel Popp, cunoscut ca una dintre cele mai mari personalităţi a artei plastice din Satu Mare. În cinstea artistului, anul 2009 a fost declarat „Anul Cultural Aurel Popp”.

 

Cu această ocazie, Casa Memorială „Aurel Popp” a găzduit joi un seminar despre viaţa şi activitatea artistică a plasticianului.

La eveniment au participat elevi ai secţiilor de pictură şi sculptură ale Liceului de Artă „Aurel Popp” din Satu Mare, reprezentanţi ai Muzeului Judeţean, dar şi sătmăreni interesaţi de viaţa artistică a urbei.

 

În cadrul întâlnirii, şefa Secţiei de Artă a Muzeului Judeţean Satu Mare, Felicia Grigorescu, a vorbit despre viaţa şi activitatea lui Aurel Popp, dar şi despre moştenirea artistică pe care a lăsat-o generaţiilor care i-au urmat.

 

Evenimentele culturale continuă vineri, de la ora 13.00, cu o expoziţie de arte plastice şi un concert de pian susţinut de elevii Liceului de Artă. Picturile şi sculpturile ce vor fi expuse sunt lucrările elevilor care au participat la Tabăra de Creaţie de la Bobald, ce a avut loc la sfârşitul lunii iunie.

 

De asemenea, specialiştii laboratorului de restaurare al Muzeului Judeţean vor prezenta un material video, arătând modul în care se  restaurează obiectele de patrimoniu deţinute de instituţie.

Tags: aurel popp  seminar  pictor  
2853 vizite
Distribuie pe