Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Manifestări de amploare de Ziua Naţională a României
Florin Răchitan  - Joi, 26 Noiembrie 2009

Formaţiile artistice ale tuturor caselor de cultură ale sindicatelor din Transilvania îşi vor da întâlnire timp de două zile la Satu Mare în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României.

 

Detalii despre programul manifestărilor au fost prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de organizatorul principal, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare, Ludovic Gyure, prefectul Radu Giurcă şi directorul Direcţiei de Cultură Satu Mare, George Vulturescu.

 

Seria manifestărilor va fi deschisă luni, 30 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 17, cu vizionarea filmului „Marea Unire” şi un recital extraordinar al trupei sătmărene Park Folk Group.

Vor urma lansări de cărţi ale celor mai apreciaţi umorişti din Ardeal, care ulterior vor participa şi la un duel epigramistic: Ioan Filimon, Radu Ivan, Lucian Perţa şi Cornel Fugaciu.

 

Programul primei zile va mai cuprinde şi recitaluri de colinde, dar şi spectacol de dans sportiv şi dans ţigănesc, prezentate de formaţiile caselor de cultură ale sindicatelor din Bistriţa, Sibiu, Mediaş şi Cisnădie.

 

Programul festiv din ziua de 1 Decembrie va începe cu un concert de colinde, de la ora 10, la Catedrala Ortodoxă, după care, de la ora 17, urmează un spectacol folcloric prezentat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor de ansamblurile „Tulnicul” din Baia Mare, „Rapsodia mureşană” din Arad, „Nuntaşii Bihorului” din Oradea, „Codrişorul” din Bistriţa, „Cununiţa” din Satu Mare, formaţia de dansuri secuieşti din Miercurea Ciuc, precum şi solişti şi formaţii artistice din Zalău, Târgu Mureş, Lugoj şi Petroşani. Invitaţi speciali vor fi Dumitru Fărcaşu şi Dinu Iancu Sălăjan.

 

„Aceasta va fi cea mai mare desfăşurare de forţe artistice înregistrată la Satu Mare în ultimii 20 de ani cu ocazia Zilei Naţionale a României. Ea va completa manifestările oficiale organizate de autorităţile locale şi judeţene, astfel încât toţi sătmărenii să simtă că trăiesc cu adevărat o sărbătoare naţională” – a declarat prefectul Radu Giurcă.

Tags: ziua nationala  manifestari  satu mare  
1675 vizite
Distribuie pe