Locale Altele
Joi, 30 Mai 2024
Joi, 30 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Perfect pitch la Liceul de Artă
Sergiu Lenghel  - Luni, 11 Ianuarie 2010

Elevii clasei a X-a de la Liceul de Artă „Aurel Popp” tocmai au fost salvaţi de clopoţel şi se adună în jurul unei bănci „pictate” multicolor, pe care bate ritmul un băiat cu imagine de David Hasselhoff din tinereţe.


 

„Are un auz absolut. Doar unul din zece mii poate să facă asta. În limbajul nostru se cheamă un perfect pitch” - ne spune profesoara de pian, Annamaria Manfredi.

 

Făcea referire la Cristian Cente, un tânăr de 16 ani, pentru care pianul a devenit mai mult decât o pasiune. Încă de când avea şapte ani a învăţat la acest instrument, cu timpul reuşind să ocupe primele locuri la diverse concursuri şi olimpiade desfăşurate în ţară. În curând va pleca în Grecia, unde se va întâlni cu alţi tineri devotaţi muzicii clasice. "Voi ajunge la Conservator, probabil la Cluj sau Bucureşti. Cert este că voi face în continuare ce îmi place" - afirmă tânărul elev.
 

 

Diriginta clasei, profesoara de engleză Natalia Hoduţ, tocmai se pregătea să intre în clasă pentru a începe ora. Fiind o clasă mixtă, am întâlnit şi fete de la arte plastice, băieţi de la canto, nişte tineri simpli şi rebeli, care au ceva în comun: pasiunea pentru artă.
 

 

„La liceu suntem trei pianişti, însă avem multe de învăţat de la el” - ne spune Iulia Ferchiu, colega sa de clasă. Cristi cochetează şi cu un stil de muzică ce este preferatul multor elevi ai liceului. "El e toboşarul trupei Rock Art. E trupa liceul, iar eu sunt basistul. Facem asta mai mult pentru distracţie" - ne mărturiseşte Molnar Zoltan, colegul de bancă al lui Cristi.

Tags: liceu  arta  cristian cente  
10349 vizite
Distribuie pe