Locale Altele
Marti, 11 August 2020
Marti, 11 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Romeo şi Julieta, puşcăriaşi
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 24 Februarie 2010

Varianta românească a Sfântului Valentin, Dragobetele, a reprezentat un bun prilej pentru deţinuţii aflaţi în Penitenciarul Satu Mare să guste puţin din libertate. Un număr de 15 deţinuţi au scăpat pentru câteva ore de gratiile închisorii, pentru a-şi arăta talentele actoriceşti.


 

O scenetă-parodie a piesei "Romeo şi Julieta" a avut loc miercuri la Filarmonica "Dinu Lipatti", actorii nişte tineri care îşi ispăşesc pedepsele la puşcărie.

 

Deşi sala nu a fost decât pe jumătate plină, fiind prezenţi actuali şi foşti angajaţi ai Penitenciarului, elevi sătmăreni şi reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, toţi au râs în hohote.

 

Ce-i drept, la unele scene nici "actorii" nu s-au aşteptat ca spectatorii să îi răsplătească cu aplauze, aşa cum s-a întâmplat în momentul în care Julieta, interpretată de un deţinut cu un gabarit însemnat, le-a dat bătăi de cap colegilor de celulă atunci când trebuia ridicată de pe podea.

 

S-a dansat şi pe manele, iar la scena în care Romeo se bate cu Paris pentru a o cuceri pe Julieta, aceasta din urmă este împuşcată... din greşeală, după care cei doi merg la bar să-şi înece amarul.
 

 

Parodia a fost pusă în scenă de subinspectorul Simona Galiş, iar pentru reuşita spectacolului au fost realizate parteneriate cu Filarmonica, Teatrul de Nord şi Liceul de Artă "Aurel Pop".

 

"Romeo şi Julieta" va fi jucată de către deţinuţii-actori şi joi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială "Speranţa", respectiv vineri la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială "Şansa".

Tags: romeo  julieta  dragobete  
2450 vizite
Distribuie pe