Locale Altele
Miercuri, 27 Septembrie 2023
Mie, 27 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lansare de carte, cu bloggeri
Florin Răchitan  - Joi, 11 Martie 2010

Directorul Gazetei de Nord-Vest, Crina Dunca, ea însăşi o cunoscută bloggeriţă, a avut ideea lăudabilă de a-i invita pe toţi bloggerii sătmăreni la o lansare de carte a „surorii ei spirituale”, Oana Stoica Mujea, cunoscută deja ca „doamna romanului poliţist românesc”.

 

La întâlnirea organizată la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale au participat, alături de reprezentanţii blogosferei sătmărene din ce în ce mai numeroase, şi primarul Iuliu Ilyes, care scrie un blog personal în limba maghiară pe portalul de ştiri szatmar.ro, precum şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care continuă să-şi actualizeze blogul gândit iniţial doar ca o platformă alternativă de transmitere a mesajelor sale electorale în rândul tineretului.

 

Despre ce mai recentă carte a scriitoarei din Piteşti, „Parfumul văduvei negre”, au vorbit elogios directorul Bibliotecii Judeţene, Voicu D. Rusu, şi directorul Centrului de Creaţie, Felician Pop, subliniind legăturile pe care le are autoarea cu Satu Mare, inclusiv la nivelul personajelor din roman. Un aspect inedit al romanului este prezenţa în paginile sale a doi bloggeri sătmăreni, Crina Dunca alias Sătmăreanca şi Darius Filip alias Sătmăreanu, dar şi a unei ziariste de la GNV, Giorgiana Păduraru, alături de celebrităţi ale mass-media naţionale, ca Andrei Bădin sau Victor Ciutacu.

 

Romanul poliţist „Parfumul văduvei negre” este distribuit în această lună împreună cu revista „Flacăra”, astfel că se poate cumpăra de la majoritatea chioşcurilor de ziare.

 

Din discuţiile purtate între bloggerii mai mult sau mai puţin cunoscuţi ai Sătmarului a reieşit concluzia că această formă alternativă de comunicare online este, în general, utilă şi binevenită pentru circulaţia liberă a informaţiilor ce pot fi uneori foarte importante, iar unele neajunsuri, cum ar fi abuzul de limbaj nepotrivit sub protecţia anonimatului, ţin de stadiul incipient de dezvoltare a acestui fenomen şi a culturii specifice bloggingului în orăşelul nostru de provincie.

Tags: oana stoica mujea  carte  bloggeri  
3264 vizite
Distribuie pe