Locale Altele
Sambata, 29 Februarie 2020
Sam, 29 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Noua şcoală băimăreană de artă” expune la Satu Mare
Sergiu Lenghel  - Vineri, 19 Martie 2010

Studenţi şi profesori din cadrul Universităţii de Nord Baia Mare expun în premieră la Satu Mare. Aproximativ 100 de lucrări realizate de 40 de studenţi, dar şi profesori, pot fi admirate de sătmăreni în saloanele Muzeului de Artă.
 

 

Vernisajul expoziţiei a fost deschis vineri de şefa secţiei de artă a Muzeului Judeţean, Felicia Grigorescu, în prezenţa profesorului universitar Nicolae Suciu, respectiv a criticului Tiberiu Alexa, directorul Centrului Artistic Baia Mare.
 

 

La Universitatea de Nord Baia Mare, secţia Arte Plastice şi Decorative - pictură, sunt înscrişi şi foşti absolvenţi ai Liceului de Artă "Aurel Popp" din Satu Mare, printre ei regăsindu-se şi trei exponanţi: Kovacs Emil Lajos, Szekely Tunde şi Elisabeta Talpoş, membri ai Asociaţiei Artiştilor Plastici „Casa Creaţiei”.

 

De asemenea, un alt sătmărean, Valer Sasu, fiul pictorului Ion Sasu, se află de doi ani în breasla artiştilor băimăreni, fiind grafician asistent universitar la secţia Arte Plastice şi Decorative - pictură. Acesta a expus o lucrare de grafică denumită "The twins" (Gemenii).
 

 

Profesorul şi pictorul Nicolae Suciu a declarat că expoziţia de la Satu Mare deschide seria de manifestări ocazionate de aniversarea a zece ani de la înfiinţarea secţiei de pictură, fiind expuse cele mai reprezentative lucrări după un "dialog" între studenţi şi profesori. "Sunt lucrări de diplomă ale studenţilor din anii anteriori, dar şi un salon al profesorilor de la Universitatea de Nord" - a spus Suciu.

 

De la icoane pe lemn sau sticlă, până la desene în creion sau cărbune, proiecte de mozaic, iubitorii de artă din Satu Mare pot admira lucrările din această expoziţie inedită timp de o lună.

5184 vizite
Distribuie pe