Locale Altele
Duminica, 21 Aprilie 2024
Dum, 21 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zece miliarde pentru Zilele Culturale Sătmărene
Florin Răchitan  - Miercuri, 21 Aprilie 2010

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Iuliu Ilyes şi consiliera Natalia Covaci au prezentat programul manifestărilor din acest an dedicate Zilelor Culturale Sătmărene, pentru care Primăria a alocat în total zece miliarde lei vechi.

 

„Ştim că e criză, dar să nu creadă nimeni că facem risipă de bani. Considerăm că într-o asemenea situaţie, când oamenii nu prea au bani pentru evenimente culturale, trebuie să le oferim manifestări de calitate, să simtă că fac parte dintr-o comunitate care are viaţă culturală” – a declarat primarul Iuliu Ilyes.

 

Seria manifestărilor va fi deschisă în data de 7 mai de Zilele Culturale Germane, după care va urma Festivalul Multicultural Internaţional „Fără Bariere”. În 18 mai, la Filarmonica "Dinu Lipatti" se va organiza un concert excepţional de chitară acustică, cu participarea unor invitaţi de renume mondial, iar în 20 mai vor debuta manifestările prilejuite de aniversarea a zece ani de înfrăţire cu oraşul Nyiregyhaza din Ungaria.

 

Vor urma Zilele Culturale Poesis, apoi în 28 mai vor începe manifestările de amploare pentru aniversarea a patru decenii de înfrăţire cu oraşul Zutphen din Olanda. De 1 Iunie se va organiza şi în acest an Ziua Copilului, în Grădina Romei, iar luna se va încheia cu festivalul Samfest Jazz.

 

Luna Iulie va începe cu Samfest Rock şi se va încheia cu Festivalul Berii „Timişoreana”, apoi în august sunt programate Zilele Maghiare Partium. Toamna va fi dedicată melomanilor, la Zilele Muzicale Sătmărene, iar în luna decembrie, ca de obicei, vor fi Christmas Fest şi o nouă ediţie a Galei Laureaţilor.

 

Natalia Covaci a accentuat ideea colaborării cu cei de la Consiliul Judeţean în organizarea unor evenimente ca Gala Laureaţilor sau Festivalul Fanfarelor, care presupune concerte de fanfară în parcul din Piaţa Libertăţii, în fiecare sâmbătă din lunile iulie şi august. De asemenea, Primăria susţine campania „Fabricat în Satu Mare”, iniţiată de Gazeta de Nord-Vest şi Nord-Vest TV.

Tags: zilele  culturale  satmarene  
2902 vizite
Distribuie pe