Festivalul de teatru "Rotaract" dedicat elevilor a avut marţi în program patru spectacole în sala mare a Teatrului de Nord. Primii care au deschis maratonul teatral au fost cei de la Liceul de Artă "Aurel Popp", care au pus în scenă piesa "Profesorul de franceză" de Tudor Muşatescu.
Sala a fost plină de spectatori, majoritatea elevi sau profesori de la şcolile înscrise la festivalul care a debutat luni cu piesa "Soacra cu trei nurori", iar protagoniştii au fost elevii de la Şcoala generală "Grigore Moisil".
Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului "Rotaract" pune la bătaie un premiu de 1.500 lei pentru cea mai bună trupă de elevi-actori, premiul al II-lea fiind de 1.000 lei. La categoria "One man show" se va acorda suma de 500 lei, însă până la festivitatea de premiere, ce va avea loc joi de la ora 19.00, publicul va mai vedea şi alte spectacole, cel puţin la fel de bune precum cele din primele două zile ale festivalului.
Elevii de la Liceul de Artă "Aurel Popp" au fost la înălţimea aşteptărilor. "Piesa de teatru a fost despre dragostea adolescentină, despre anii de liceu. Fiecare elev are un model de profesor şi se mai întâmplă ca cineva să aibă primii fiori de dragoste faţă de un profesor mai tinerel. Despre asta a fost vorba de fapt, o dragoste dintre o elevă şi un profesor de franceză" - spune Carla Lucaci, tânăra care a interpretat-o pe eleva Dora Poenaru în spectacolul "Profesorul de franceză".
Trupa de teatru de la Liceul de Artă "Aurel Popp" s-a format anul trecut, atunci când au debutat la acest festival şi au fost nominalizaţi pentru cea mai bună piesă de teatru. "Ne-am pregătit de o lună de zile cu ajutorul actorilor Radu Botar şi Dorin Zachei, care ne-au şi felicitat după spectacol. Coordonatoarea şi îndrumătoarea noastră a fost şi va rămâne în continuare profesoara de română Ileana Bonta, căreia îi mulţumim pentru susţinere şi pentru şansa acordată" - adaugă Carla.
Alături de Carla au mai jucat colegii ei din clasa a X-a A: Camelia Goia, Oana Palcău, Alexandra Tropotei, George Godja, Marius Goie, Zoli Molnar, acesta din urmă jucând rolul profesorului de franceză Dan Balint. De asemenea, o elevă din clasa a VIII-a de la acelaşi liceu, Cristina Mădăras, a interpretat-o pe doamna Cosambacescu.
Miercuri se vor juca spectacole doar în Sala Studio. Astfel, de la ora 14.00, Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" Cluj-Napoca cu piesa "Steaua fără nume", iar de la 15.30 Şcoala de Arte va pune în scenă piesele "Nu sunt Turnul Eiffel", "Catarina - Îmblânzirea scorpiei" şi "Spania la purtător".
Joi, înaintea premierii, se va juca piesa "Femeia din manuscris" de la ora 18.00, cu elevii de la trupa „Ego Spero” din Cluj-Napoca, iar de la ora 17.30, în Sala Studio, Şcoala Generală Pişcolt va prezenta "Chiriţa în provincie".